loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuk yapacak Türkleri öldürmüşler

Çocuk yapacak Türkleri öldürmüşler
Tarih: 16.01.2012 - 12:05
Kategori: Dünya

Almanya’da 8 Türk esnafı öldüren Neo-Nazi teröristlerin, kurbanlarını seçerken dikkat ettikleri detaylar ortaya çıktı.

Almanya’da 2000-2006 yılları arasında 8’i Türk, 1'i Yunan 9 esnafı öldüren Neo-Nazi seri katiller Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un, Amerikalı bir ırkçıyı örnek aldığı ve safkan Alman olmayan “çocuk yapabilecek” yaştaki Türkleri öldürmüş olduğu açıklandı. 

Der Spiegel Dergisinin haberine göre katiller, Dortmund kentinde yaşayan bir Türk işadamını da öldürmek istemiş, ancak söz konusu kişi 60 yaşın üzerinde olduğu için öldürmekten vazgeçmiş. 

Karlsruhe kentindeki federal başsavcılığın sözcüsü Marcus Köhler, dün yaptığı açıklamada, Böhnhardt, Mundlos ve polise teslim olan Beate Zschaepe’nin oluşturduğu “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” (NSU) adlı terör hücresinin, cinayetleri yabancı düşmanlığından dolayı işlemiş olduğunun kesinleştiğini belirtti.

Katillere ait bugüne kadar yayınlanmayan bir videoda, her bir cinayetin işlendiği tarihlerin yer aldığı 14 küçük kutunun gösterildiğini ifade eden Köhler, söz konusu Amerikalı ırkçının ideolojik sözünün 14 kelimeden oluştuğunu, bu nedenle 14 rakamının aşırı sağcılar arasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Köhler, katillerin cinayetlerin sayısını 14’e tamamlamayı amaçladıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Neo-Nazi terör örgütünün, ABD’deki ırkçı Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Eden Lane’nin 14 kelimeden oluşan “We must secure the existence of our people and a future for white children“ (İnsanlarımızın varlığını ve beyaz çocuklarımızın geleceğini korumak zorundayız) sloganını baz aldığı da ortaya çıktı. 

Ku Klux Klan (KKK) 24 Aralık 1865 tarihinde Tennessee Eyaleti’nde siyahlara karşı kurulmuştu. Adını tüfeğin atışa hazırlanışı sırasında çıkardığı seslerden aldı. Neo-Naziler’in kılavuzu Ku Klux Klan’ın lideri David Eden Lane

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları