loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuklar bu havuzları çok sevdi

Çocuklar bu havuzları çok sevdi
Tarih: 27.07.2013 - 11:40
Kategori: Yerel

Yaz sıcaklarında denize gidemeyen çocukların imdadına Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan portatif havuzlar yetişti...

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde başlatılan ücretsiz “Yaz Okulu” kapsamında hizmete giren havuzlar, çocukların en çok ilgisini çeken kurslar oldu. 6-13 yaş grubuna yönelik açılan yüzme kursları Zübeyde Hanım ve Bostanlı Mahallesi’nde kurulan portatif havuzlarda veriliyor. 

Haftada iki gün, birer saat, gruplar halinde yüzme kursuna katılan çocuklara öncelikle kültür-fizik hareketleri yaptırılıyor. Veliler için de, izleme ve dinlenme imkanı bulunan alanda, şişme oyun parkı, tenis masaları, satranç, duş yerleri ve tuvaletler bulunuyor. Uzman eğitmenler kontrolünde, ilk deneyimlerinde suya ürkerek giren çocuklar, kısa süre içinde kulaç atmasını, ayak çırpmasını, korkmadan yüzmesini öğreniyor. Yüzme kursları için Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür eden veliler, “Çocuklarımıza ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor. Ortamı çok beğendik. Yaz sıcaklarında denize gidememiştik, burada çocuklarımız hem eğleniyor, hem de yüzme öğreniyor“ dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin, yaz boyunca, kentin farklı mahallelerindeki merkezlerinde devam etmekte olan bilgisayar, uçak yapımı, ebru, seramik, mental matematik, bağlama, tiyatro, yabancı dil gibi değişik branşlardaki kurslarından 3 bin çocuk ve genç ücretsiz olarak yararlanıyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları