loading
close
SON DAKİKALAR

''Çocuklarımızın hayatını kibirinize kurban etmeyeceğiz''

''Çocuklarımızın hayatını kibirinize kurban etmeyeceğiz''
Tarih: 23.06.2012 - 14:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

378. kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları bu haftaki buluşmlarında savaşa karşı, barış için oturdu...

Cumartesi Anneleri/İnsanları 378. kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek , artan savaşa karşı barış için oturdu ve 12 Nisan 1981 tarihinde gözaltına alınarak kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu. 

 

1981'de, 26 yaşında İstanbul İdealtepe'de bir eve yapılan baskında gözaltına alındı Yedigöl. İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube'de işkence gördü. İşkencecilerden birisi Garip kod adındaki Ercan Sert'ti.

 

İşkenceciler Yedigöl'ün arkadaşlarına kanlar içindeki bedenini gösterip "konuş, yoksa senin de sonun Nurettin gibi olur. İşte gözlerinizle gördünüz, onu öldürdük, bizden kimse hesap soramaz" dedi.

 

Nurettin Yedigöl'ü siyasi şubede gördüklerine tanıklık eden yedi kişi "Şahidiz, işkencede öldürüldü" diye ifade verdi. Savcılığın yanıtı "böyle şey olmaz, devlete iftira atmayın" oldu.

 

''Türkiye'de kanı kanla temizleme politikası güdülüyor''


“Türkiye’de kanı kanla temizleme politikası güdülüyor. İnsanlarımız ölüyor. Barışın gelmesi için bu kana dur demeliyiz” diyen Nurettin Yedigöl’ün abisi Muzaffer Yedigöl, kürt, türk, alevi, ermeni, laz hiçbir annenin ağlamasını istemediğini söyleyerek, bu ülkede herkesin bir bütün olarak yaşayabileceğini vurguladı.

 

Kanın kanla temizlenmeyeceğini belirten Yedigöl, barışın ve sosyal adaletin gelmesi için bir an önce çözümün bulunması gerektiğinin altını çizdi.

''Kayıplarımızın mezarı bile yok''


“Kayıplarımızın bir mezarı bile yok. Bu Türkiye için vahim bir sonuç” şeklinde konuşan Yedigöl, “Bizler ağladık. Bugün hala insanlarımız ölüyor. Artık insanlar ağlamasın. Yeter diyoruz. Herkes Özgürce yaşasın istiyoruz” dedi.

''Yüzleşmessek geçmişin karanlığı paşimizde oalcak''


İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına basın açıklamasını okuyan Cumaertesi İnsanı Leman Yurtsever, “Yüzleşmezsek, hesaplaşmazsak geçmişin karanlığı peşimizi bırakmayacak” başlıklı açıklamada, 378. Kez burada oturmalarının nedenini,  sistematik devlet yıkımlarının unutulmaması için buradayız. Bizi ve sevdiklerimizi hukukun dışına çıkaran yargıyı teşhir etmek için buradayız. Kayıplar, faili meçhuller, toplu mezarlar, yargısız infazlar ülkesi olmamızın ana nedeni Kürt sorunun çözümsüzlüğündeki ısrardır demek için buradayız.  Kayıplarımızın akıbiyetini sormak için buradayız. Yaşam hakkını savunmak için buradayız” şeklinde sıraladı.

''''Annelerin gözyaşları üzerinden politika yapmayın''


Genel Kurmay Başkanının 90’lı yıllarla öykünmesini ve Başbakan’ın savaş politikalarında ısrar etmesini geçmişin karanlığa mahkûm edilmediği için olduğunu ifade eden Yurtsever, General Özer’in “tek bir evladımızın bile burnunun kanamasına rıza göstermeyeceğiz!” açıklamasını işaret ederek, “Siz önce askeriyenin karakollarında, işkencehanelerinde kaybedilen insanlarımızın arşivlerinde kayıtlı akıbetlerini açıklayın” dedi.


Yurtsever, Başbakan’a son olarak “annelerin gözyaşları üzerine kurulu politikalara son verin. Savaşa değil, barışa yatırım yapın, kararlıyız çocuklarımızın hayatını kibrinize kurban etmeyeceğiz” şeklinde seslendi. 


Vişne Haber Ajansı/Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları