loading
close
SON DAKİKALAR

'Çocukların anılarında Atatürk olsun istedim'

'Çocukların anılarında Atatürk olsun istedim'
Tarih: 04.10.2014 - 14:34
Kategori: Gündem

Güneydoğu’da Atatürk heykel ve büstlerine saldırılar sürerken, şair Ahmed Arif’in heykeltıraş oğlu Filinta Önal, Ankara’daki bir devlet okuluna Atatürk mozolesi hediye etti.

GÜNEYDOĞU’da Atatürk heykel ve büstlerine saldırılar sürerken, şair Ahmed Arif’in heykeltıraş oğlu Filinta Önal, Ankara’daki bir devlet okuluna Atatürk mozolesi hediye etti. Afyon Dumlupınar’daki zafer anıtı, Neşet Ertaş ve Bülent Ecevit heykellerinin yanı sıra resmi ve özel kurumlar için pek çok temalı eserler yapan, sergiler açan ünlü heykeltıraş Önal “Çocukların anılarında Atatürk olsun istedim.” diyor.

Heykeltıraş Önal, Çankaya Merkez Anaokulu girişine asılan, üzerinde kalpaklı bir Atatürk kabartması ve Türk bayrağı bulunan panoyu herhangi bir bedel talep etmeksizin hediye etmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Yaşadığım ilçenin devlet anaokuluna bu panoyu bağışladım. Bir süredir resmi projelere mesafeli yaklaşıyorum. Sebebi kanalizasyondan, uzay mekiğine her şeyi bilen kendini bilmezlerin (rektörler, bürokrat, holding yöneticisi) işveren konumunda olması. Sadece sanat ve özgün işler üreterek daha mutlu olacağımı bildiğim, resmi projeler konusunda çok daha fazla seçici olacağım için elimdeki restore edilmiş işleri bağışlama kararı aldım.

'Çocukların anılarında Atatürk olsun istedim'

Zaten devlet okullarının eksikleri var ve bizler tamamlarsak iyi olacak. Çocukların oynayabileceği, öğretmenlerin dinlenebileceği bahçe, peyzaj gibi temel ihtiyaçları var, velilerin de Çankaya Belediyesi’nden böyle bir ricası var. Ben de çocukların anılarında Atatürk olsun istedim. Umarım bu hareketim, herkesin yaşadığı bölgeye katkı yapması konusunda bir farkındalık oluşturur. Ülke bizim, hepimizin bu unutulmasın.”

Ali Dağlar - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları