loading
close
SON DAKİKALAR

Çocukların sorunları Meclis gündeminde

Çocukların sorunları Meclis gündeminde
Tarih: 22.11.2012 - 14:30
Kategori: Siyaset

CHP'li Tanrıkulu, sokakta yaşayan, engelli veya devlet kurumlarında kalan çocukların sorunlarını TBMM'nin gündemine getirdi...

CHP'li Sezgin Tanrıkulu sokakta yaşayan, engelli veya devlet kurumlarında kalan çocukların sorunlarını TBMM’nin gündemine getirdi.

Tanrıkulu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu konuyla ilgili soru önergesi şöyle;

1- Türkiye’de sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocuk sayısı kaçtır?

2- Sokakta yaşayan çocuk sayısı kaçtır? Cinsiyetlerine göre dağılımı nasıldır?

3- 2011 ve 2012 yıllarında aile içi şiddet nedeniyle koruma altına alınan kaç çocuk bulunmaktadır ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?

4- 2011 ve 2012 yıllarında cinsel istismar nedeniyle koruma altına alınan kaç çocuk bulunmaktadır ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?

5- 2011 ve 2012 yılında kaç engelli çocuk yurttaşımız cinsel taciz veya tecavüze uğramıştır ve cinsiyet dağılımı nasıldır?

6- Engelli çocuklar dahil olmak üzere bakanlığınıza bağlı çocuk bakım evlerinde kaç çocuk barınmaktadır? Bu sayılar 2008-2009-2010-2011-2012 yılları itibariye ne kadardır?

7- 2011 ve 2012 yıllarında bakanlığınıza bağlı bu kurumlarda barınmakta olan çocuklara karşı kamu personeli tarafından gerçekleştirilmiş şiddet vakası bulunmakta mıdır? Bu vakaların yıllara göre dağılımı nasıldır?

8- 2011 ve 2012 yıllarında bakanlığınıza bağlı bu kurumlarda barınmakta olan çocuklara karşı kamu personeli tarafından gerçekleştirilmiş cinsel istismar vakası meydana gelmiş midir? Bu vakaların yıllara göre dağılımı nasıldır? bu türden vakalar var ise istismara uğrayan çocukların cinsiyetlerine göre dağılımı nasıldır?

9- Bakanlığınıza bağlı kurumlarda çalışan kamu personeli hakkında şiddet kullanma veya cinsel istismar iddiası ile ilgili açılmış idari veya adli soruşturma varmı dır? Yıllara göre dağılımı nasıldır?

10- Bakanlığınız engelli çocuklar dahil olmak üzere çocukların barınmakta olduğu kuruluşları hangi kriterler üzerinden denetlemektedir?

11- Bu kurumları çocuk ve engelli hakları alanında çalışmalar yapan ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılacağı bir bağımsız izleme grubunun denetimine açmayı düşünüyor mu sunuz? Ne zaman? Düşünmüyorsanız niçin?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları