loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu Tren Katliamı'nda yaşamını yitirenler, katliamın yaşandığı yerde ve saatte anıldı

Çorlu Tren Katliamı'nda yaşamını yitirenler, katliamın yaşandığı yerde ve saatte anıldı
Tarih: 08.07.2020 - 21:28
Kategori: Gündem

Çorlu Tren Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin yakınları, katliamın yaşandığı yerde ve saatte kayıplarını andı.

8 Temmuz 2018'de Çorlu'da meydana gelen tren katliamında 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi de yaralı kurtulmuştu.
Katliamın 2. yılında aileler Uzunköprü'de bir araya geldi. Kayıplarını anan aileler adalet taleplerini yineledi.
Aileler bugün önce Uzunköprü tren istasyonunda raylara siyah çelenk bıraktı, ardından da katliamın olduğu saat 17.15'te Sarılar Mahallesi'ndeki 8 Temmuz Anıtı önünde anma gerçekleştirdi.
Tren katliamında kızı, iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Zehra Bilgin buradaki anmada konuştu. Bilgin, Uzunköprü istasyonundaki anmayla ilgili, "Sanki katilimin evindeydim. Bir çelenk bıraktık. Arkamızı döndüğümüz anda çelengimiz oradan alındı" dedi.
Zehra Bilgin'in açıklaması şöyle:
"Bugün bu saatte tam burada bizim canlarımız katledildi. TCDD'nin ihmali bizim canlarımızı öldürdü. Katiller. 2 yılda adalet için bir arpa boyu yol alamadık. Bize tek suçlu yağmur denilip kapatılacak. Bu gerçek böyle. Ne yazık ki Türkiye'de insanlar acılarıyla adalet aramak zorunda brakılıyor.
Bugün Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan istasyonda bir etkinlik yaptı. İstasyonda sanki katilimin evindeydim. Bir çelenk bıraktık. Arkamızı döndüğümüz anda çelengimiz oradan alındı. Bugün benim için cehennem. 16 Temmuz'da cinayet yerinde keşif var. O gün de herkesi yanımızda olmaya davet ediyorum."
9 yaşındaki ooğlu Oğuz Arda Sel'i katliamda yitiren Mısra Öz de yaptığı konuşmada, "Bizim evlatlarımız geri gelmeyecek ama bir daha başka Zeliha, başka Mısra olmasın, başka Ekrem amca olmasın diye uğraşıyoruz. Son nefesmizi verene kadar bu dava onurumuz, gururumuz, haysiyetimizdir" dedi.
Mısra Öz'ün konuşması şöyle:
"2 sene önce hepimizin kıyameti koptu. Burada konuşmak çok zor. Ben 2 sene önce olay yerine nasıl gittiğimi dün gibi hatırlıyorum. Ama ne yazık ki bizim haricimizde kimse hatırlamak istemiyor. Çorlu katliamına sebep olan asıl gerçek ihmaldir dedik. Arama kurtarma eksikliği var dedik. Sevdiklerimize kavuşmak için koşarken tarlalar arasında bizden sonra gelen vinçler oldu. Ambulans olmadı ama Sarılar halkı koştu. Trenden çıkıp hayatta kalan insanlar varsa Sarılar halkı sayesindendir. Onlara minnet borcumuz var yaşayan canlarımız için. 
Karşımızda ciddiyetsizlikle bizlere saygısızlık yapılıyor. Şu bir gerçek ki daha çok sesimizin çıkması gerekiyor. Bizim evlatlarımız geri gelmeyecek ama bir daha başka Zeliha, başka Mısra olmasın, başka Ekrem amca olmasın diye uğraşıyoruz. Her canımızı sevgiyle, özlemle anıyorum. Biz her birini çok seviyoruz. Son nefesmizi verene kadar bu dava onurumuz, gururumuz, haysiyetimizdir diyoruz."  
 
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları