loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'daki tren faciasının yağmurdan kaynaklandığını söyleyen TCDD'ye Zehra Bilgin'den videolu yanıt

Çorlu'daki tren faciasının yağmurdan kaynaklandığını söyleyen TCDD'ye Zehra Bilgin'den videolu yanıt
Tarih: 29.09.2020 - 10:57
Kategori: Gündem

Çorlu tren katliamında kızı, iki kardeşi ve yeğenini kaybeden Zehra Bilgin, TCDD'nin daha önce hazırladığı bilirkişi raporunda kazanın 'yağmurdan' kaynaklandığı iddiasına kaza sonrası çekilen videolar ile cevap ver.

8 Temmuz 2018'de Çorlu'da ihmaller nedeniyle meydana gelen tren katliamında 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmişti. Hala sorumlularının bilinmediği ve yargılanamadığı Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışı sürerken TCDD'nin hiçbirşey olmamış gibi günlük yaptığı reklam ve paylaşımlar aileleri isyan ettiriyor.

Tren katliamında kızı Bihter ile iki kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Zehra Bilgin sosyal medya hesabından, 'Yolculuklar, kavuştuklarımızla güzeldir. Tüm isteklerimize kavuştuğumuz, mutlu ve keyifli haftalar dileriz' diyen TCDD'ye soruyor; 'Allah'ınızdan Bulun İnsallah !!!! Kimi bıraktınız, kime kavuşacağız!! Yazıklar olsun sizin gibi Kuruma ,dalga geçer gibi, siz anaları evladından, evlatları Anasından, 6 aylık Beren'imi Anacığınla toprağa koyansınız. Böyle Adaletsiz Bir Ülkede olmaktan Utanıyorum !!!' dedi.

Çorlu Tren Katliamı aileleri kazada kaybettikleri canları için ilk günden beri Adalet arayışlarını her türlü engellemeye rağmen kararlı bir şekilde devam ettiriyorlar. Aileler aynı zamanda "başka canların başına gelmesin bu acıyı başkaları yaşamasınlar diye" mücadele ediyorlar.

Zehra Bilgin tren kazası hakkında hergün yeni bir veriyi sayfasından paylaşıyor. Bilgin kaza raporunda 'yağmur sele dönüştü, rayların altı tamamen boşaldı' iddiasını hatirlatarak, olayın gerçekleştiği o anlardan devrilmiş tren raylarının ilk görüntülerini paylaştı. Bilgin paylaşımına "Suçlu Yagmur dediniz. Nerde su, nerde sel, hani nerde? Delil isteyene en büyük delil.. Yol mu var, raymı var, 25 can bukadarmı değersizdi soruyorum size. Benim evladımı, benim kardeşlerimi,  25 canı biçtiniz, Allahınızdan bulun insalllahh.. #yaktığınız #kadar #yanacaksınız @adalet_bakanlik İyi izleyin bu paylaşımlarımı..'notunu düştü.

 
 
 
2 yıl sonra 16 Temmuz 2020'de yeni bilirkişi heyeti keşif yaptı Dava 4 Kasım'da görülecek
 
Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 328 kişi yaralı kurtulmuştu. O gün ailelerin davanın seyrini yanlış yönledirmekle suçladığı bilirkişilerin raporu yerine Davanın 5. duruşmasında alınan kararla, olay yerinde 16 Temmuz Perşembe günü keşif yapılmasına karar verildi.

Çorlu tren katliamı davasında belirlenen bilirkişi heyeti katliamın meydana geldiği Sarılar Mahallesi'nde keşif yaptı.

Bilirkişi heyeti, tren katliamından 2 yıl sonra Çorlu'da keşif yaptı, keşif trenine yaklaşmak isteyen ailelere müdahale edildi

Çorlu tren katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralı kurtulanlar ve avukatları da keşif yapılacak alanda bir araya geldi.

Keşif alanına aileler alınmadı. Keşif treni ailelerin yanından geçerken aileler 'Hak, hukuk, adalet. Kaza değil cinayet' sloganı attı

Katliamda kızını, iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin keşif alanına alınmamalarına tepki gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan Bilgin, "'Doğru söyleyeceğine yemin eder misin' diyor. Zaten TCDD'nin çalışanları 2 kişi. Güvenmiyorum artık hiç kimseye" dedi. Bilgin, "Komutan özellikle heyete döne döne benim burada olduğumu söylüyor. Heyet, biliyorum, dedi" ifadelerini kullandı.

Tren katliamında oğlunu yitiren Mısra Öz de ailelerin keşif alanına alınmamasına tepki gösterdi. Öz, "Katliamdan 2 yıl sonra yapılan keşifte aileler olayın olduğu menfezin oraya gidemiyor. Oraya geçmesinler diye jandarma bariyer kurmuş. Orada durdukları asfalt yol, katliamdan önce yapılmış olsaydı ilk yardım zamanında ulaşabilirdi. Hep olup bittikten sonra tedbirler" ifadelerini kullandı.

Aileler, sorular sormak için keşif trenine yaklaşmaya çalışırken jandarma engeliyle kaşılaştı. Jandarmanın müdahalesi sırasında tren katliamında iki kardeşi ve iki yeğenini yitiren Emine Canbaz’ın ayağı kırıldı.
 
Aileler Dava'nın 6. duruşması için 4 Kasım sabahı Çorlu'da Halk Eğitim Merkezinde olacak adalet arayışlarını hukuk önünde sürdürecekler.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları