loading
close
SON DAKİKALAR

'Çözüme Evet Koalisyonu' açıklama yaptı

'Çözüme Evet Koalisyonu' açıklama yaptı
Tarih: 06.04.2013 - 17:38
Kategori: Gündem

'Çözüme Evet Koalisyonu' kuruluşunu ilan ederek, çözüm sürecinde herkesin katkısının olması gerektiğini vurguladı...

Çözüme Evet Koalisyonu bugün bir toplantıyla kuruluşunu ilan etti. 

Taksim Hill Otel'de yapılan toplantıda çözüm sürecine çözüm sürecine katlı yapılması için öncelikle ölümlerin durdurulması gerektiği belirtildi.

Basın açıklaması okuyan Balçiçek İlter, ''çözüm sürecine gözümüz gibi bakmalıyız'' diyerek, 30 yıldır, her gün yürek çarpıntılarıyla uyanmamıza sebep olan, nerede olursak olalım, hayatımıza damgasını vuran dev bir sorun çözülmekte olduğunu vurguladı.

Kürt sorununda tarihi adımlar atıldığını söyleyen İlter, çatışmaların sona ermesi, öncellikle gençlerin yaşamaya devam etmesi anlamına gelir. Ölümlerin durması anlamına gelir” dedi.

İter açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

”Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Ülkemizde birbirini tanıma şansı bulamamış milyonlara… Dinle, anlat, duy, konuş… diyoruz” diyerek sözlerini şu cümlelerle bitirdi: ”Herkesin ve tüm kimliklerin ortak geleceğinin eşitlik içinde inşası açısından bu can alıcı meselenin çözümüne katkı sağlamanın insanlık borcu olduğuna inanıyoruz”.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’ndan Yıldız Önen, ”Uğur Kaymazların ve Ceylan Önkol'ların öldüğü bir savaşın sonuna geldik. Bu koalisyonda çözüme evet diyebilmek ve bu barış sesini çoğaltmak için bir araya geldik” dedi.

Sivil Dayanışma Platformu’ndan Ayhan Ogan da yaptığı konuşmada, '“Dört aydan beri bu ülkede bomba patlamadı, karakollar basılmadı. Bu çok önemli bir kazanç değil mi? Barışı konuşmak güzel değil mi?” Neden korkular, endişeler üzerinden bize 80 yıldır yaşadıklarımızı hatırlatmaya çalışılsın? Herkesin bu muhasebeyi yapması lazım.” dedi.

Yazar Oya Baydar, Barışın ve çözümün sadece hükümetlere, devletlere, siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu söyleyerek, bu barışın demokratikleşmeyle tamamlanmaması durumunda tam bir barışın olmayacağını vurguladı.

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) adına avukat Gülten Sönmez,”26 Mayıs’ta büyük İstanbul yürüyüşüne herkesi bekliyoruz. Öncesinden özellikle gençlerin katılımını beklediğimiz 5 Mayıs İstanbul yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Her yerde ‘çözüme evet’ stantları kuracağız, üniversitelerde bilgilendirme faaliyetleri yapacağız. Bu çalışmalara herkesin katılımını bekliyoruz” dedi.

Toplantı yazar gazeteci Roni Margulies, akademisyen Ferda Keskin, Hayko Bağdat ve Ufuk Uras da birer konuşma yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları