loading
close
SON DAKİKALAR

Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına karışan 3 kişi daha tutuklandı

Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına karışan 3 kişi daha tutuklandı
Tarih: 24.03.2024 - 20:37
Kategori: Dünya

Mahkemeden yapılan açıklamada, “Aminçon İsroiloviç İslomov, Dilovar Isroiloviç İslomov ve Isroil Ibragimoviç İslomov hakkında 3 dosya daha tarafımıza ulaştı” ifadelerine yer verildi.

Moskova'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 137 oldu
 
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 137’ye çıktığını bildirdi.

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, önceki akşam saldırısının gerçekleştirildiği Moskova’daki "Crocus City Hall" adlı konser salonundaki çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ekiplerin enkaz çalışmalarında daha fazla cesede ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'ü çocuk olmak üzere 137'ye yükseldi" ifadesi kullanıldı.

Cesetlerin 62’sinde kimlik belirleme çalışmalarının tamamlandığı ifade edilen açıklamada, saldırıya ilişkin gözaltına alınanlara yönelik sorgu sürecinin de devam ettiği aktarıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlenmiş, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Moskova mahkemesi, Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına karışan 3 sanığı daha tutukladı.
 
Mahkemeden Sputnik’e verilen bilgiye göre soruşturma müfettişleri, Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısıyla ilgili 3 sanığın daha tutuklanmasını talep etti.
 
Mahkemeden yapılan açıklamada, “Aminçon İsroiloviç İslomov, Dilovar Isroiloviç İslomov ve Isroil Ibragimoviç İslomov hakkında 3 dosya daha tarafımıza ulaştı” ifadelerine yer verildi.
 
Bu kişilerden ikisine resmi olarak suçlama yöneltildiği, üçüncüsünün ise hala şüpheli statüsünde olduğu ifade edildi.
 
Moskova mahkemesi 3 sanığı daha tutukladı
 
Moskova’daki Basmannıy mahkemesinin Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısı ile alakası olan 3 sanık hakkında daha tutuklama kararı çıkardığı bildirildi.
 
Sputnik muhabirinin aktardığı üzere, terör saldırısı ile alakası olan İsroil İslomov, Aminçon İslomov ve Dilovar İslomov, mahkeme kararı ile 22 Mayıs 2024’e kadar tutuklandı.

 

Kaynak : Sputnik - www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları