loading
close
SON DAKİKALAR

Cübbeni çıkar siyasete gel

Cübbeni çıkar siyasete gel
Tarih: 13.04.2014 - 08:29
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, AYM Başkanı Haşim Kılıç’a isim vermeden ‘Cübbeni çıkar da gel’ diye seslendi...

Başbakan Erdoğan, İstanbul’da katıldığı açılış töreninde, Anayasa Mahkemesi’nin HSYK ve Twitter kararlarını eleştirdi, AYM Başkanı Haşim Kılıç’a isim vermeden ‘Cübbeni çıkar da gel’ diye seslendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararları eleştirerek, “Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde, uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek, herkes sınırlarını bilecek” dedi.
Başbakan Erdoğan dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin ardından yapay tartışmalar başlatıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

“30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler Türkiye’nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgiyi örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Bu Başbakan’ı hedef tahtasına koymak suretiyle ağızlarına gelen her şeyin, hakaretin her alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar acaba bunu millete neyle izah edecekler?” dedi.

Cübbeni çıkar siyasete gel

‘Bumerang gibi döner’

“Paralel yapı”nın Türkiye’de Ak Parti iktidarını çirkin yollarla yıpratmanın gayreti içine girdiğini kaydeden Erdoğan, ancak bunun “bumerang gibi” döneceğini ve kendilerini bulacağını söyleyerek, şunları kaydetti:
“Bu yazıların ne amaçla yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu çok çok iyi biliyoruz. Türkiye’yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Bunu yapan kendi cahilliğini, kendi acziyetini ve kötü niyetini ortaya koyar. Suriye’deki insanlık dışı saldırılarla Türkiye’nin bağlantısını kurmaya çalışanlar sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar. Milletim buna itibar etmedi, etmeyecek. Bu çevreler de kirli operasyonlarında asla başarı sağlayamayacaklar.”

‘Twitter vergi kaçakçısıdır’

Twitter, Youtube ve Facebook gibi sosyal medyayı “bu operasyonlara alet oldukları için” eleştirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bunlar Twitter, YouTube, Facebook en başta birer uluslararası şirkettir. Bunlar kâr amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir. Aynı zamanda Twitter vergi kaçakçısıdır, bunların da üzerine gideceğiz.”

‘Herkes sınırlarını bilecek’

Erdoğan, “özgürlük maskesi” adı altında hiç kimsenin Türkiye’de operasyon yapamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Ulusal güvenliğimizi, kişilik haklarını mahremiyetleri değil, uluslararası şirketlerin çıkarını düşünenler de kusura bakmasınlar milletin gönül gözünden kaçamazlar. Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyinin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu, sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak hatta ‘bir iç tüzük hazırladık’ diyerek yasaların üzerine çıkmak suretiyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki, bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Bu aynı zamanda siyasete, idareye bir müdahaledir.”

“HSYK Yasası’yla da müdahale”

“Bu müdahalenin başka alanlarda da yapıldığını büyük bir hayretle görüyoruz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“HSYK Yasası ile ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır, YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken, siyasetin alanına müdahale iştahının kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman söylüyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum, bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir ama bilesiniz ki bu ülkeye zarar verir, millete zarar verir. Ülkemizde bu tür gerilimlerin yaşanmasına ve yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Bütün sorunlarımızı siyaset dairesinde, hukuk ve demokrasi çerçevesinde konuşacak, o sınırlar içinde çözüme kavuşturacağız.”


Başbakan Erdoğan, seçim döneminde afiş asarken düşerek bacağı ile belini kıran Gökhan Kurt’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları