loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi anneleri yarın Taksim'de

Cumartesi anneleri yarın Taksim'de
Tarih: 18.05.2012 - 11:27
Kategori: Sağlık, Yaşam

Cumartesi anneleri eylemi, 373. kez gerçekleşiyor...

34 yaşında Rıdvan Karakoç polis tarafından arandığı için evine gelemiyor, ailesi ile telefonla haberleşiyordu. Ailenin evi defalarca polis tarafından basılmış, “Rıdvan’ı bize getirin, yoksa gördüğümüz yerde öldürürüz” diye tehdit edilmişlerdi.

Rıdvan Karakoç, ailesini en son 20 Şubat 1995’te aradı. O tarihten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ardından polislerin ev basması ve tehditleri kesildi.

Ailesi Savcılık ve Adli Tıp Kurumu başta olmak üzere tüm mercilere başvurdu. Her yerde Rıdvan’ın gözaltına alındığı inkar edildi.

Ağır işkence görmüş bedeni 3 ay sonra Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’nda gömülü bulundu.

Rıdvan’ın işkence edilmiş bedeni bulundu ama ona işkence yapanlar, işkence emrini verenler, onun gözaltına alındığını inkar edenler, soruşturmayanlar hala yargılanmadı.

Kayıp yakınları, Rıdvan’ın gözaltına alınışının 17.yılında Galatasaray’dan Karakoç ailesi ile birlikte ” evlatlarımızı kaybedenlerin yargılanmalarını engelleyen, cezalandırılmalarını önleyen bir yasal düzen var, bu düzen değişmedikçe adalet sağlanamaz” diyecek.

Eylem, yarın (19 Mayıs 2012) 12.00'de Galatasaray Meydanı'nda gerçekleşecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları