loading
close
SON DAKİKALAR

''Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir''

''Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir''
Tarih: 27.10.2012 - 19:05
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı: "Bu devrimci iradeyi yok saymaya veya onu ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı: "Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir. Bu devrimci iradeyi yok saymaya veya onu ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Cumhuriyet Bayramı'nın 89.Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesaj'da; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de egemen güçlere, dayatmalara ve zora rağmen, Cumhuriyetimizi korumayı ve geliştirmeyi sürdürecek, demokratik ve özgürlükçü bir özle geleceğe taşıyacağız." dedi.

Perihan Sarı'nın mesajı şöyle: "89 yıl önce, kapitalist yayılmacılığa karşı onurlu bir mücadele sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyet'i, varlığını küllerinden yeniden doğan bir toplumun "ulus" olma tasarımına dayandırmıştır.

Cumhuriyet, Anadolu topraklarında bir arada yaşama iradesini "Misak-ı Milli" ile ortaya koyanların yarattığı ortak bir uygarlık projesidir.

Çağının en ileri halk hareketinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, akıl ve bilimin öncülüğünde gerçekleşmiştir.

Cumhuriyet, ilan edildiği tarihten başlayarak yeni bir dünya kurmaya ve ileri bir uygarlık hedefine yönelmiş, bir devrim halkın katılımı ile aşama aşama gerçekleşmiştir.

Bugün ne yazık ki, Cumhuriyet sayesinde elde ettikleri olanakları kullanarak; Cumhuriyet'in devrimci özünü hedef alan, adını koymadan Cumhuriyet'i başkalaştırmaya koyulan, Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşmaya kalkışan ve Cumhuriyet'in varoluş felsefesine karşı dünya egemenleri ile işbirliğine soyunan bir anlayış iktidardadır.

Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir. Bu devrimci iradeyi yok saymaya veya onu ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de egemen güçlere, dayatmalara ve zora rağmen, Cumhuriyetimizi korumayı ve geliştirmeyi sürdürecek, demokratik ve özgürlükçü bir özle geleceğe taşıyacağız.

Cumhuriyetimiz, 2023'te ve ötesinde de, 1923'te yöneldiği doğrultuda, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, çağdaş hak ve özgürlükleri temel alarak var olmayı ve dünya uygarlığına katkı yapmayı sürdürecek."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları