loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet çalışanlarının cezaevine girişine 1. sayfasında yer vermeyen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar TGC yönetimine girdi

Cumhuriyet çalışanlarının cezaevine girişine 1. sayfasında yer vermeyen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar TGC yönetimine girdi
Tarih: 26.04.2019 - 11:40
Kategori: Medya

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 46. Genel Kurulu'ndaki seçimini Turgay Olcayto'nun Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazeteciler Grubu kazanmıştı. Yeni yönetim görev dağılımını gerçekleştirdi.

Demirören'e satıldıktan iktidara yakın bir çizgiyi benimseyen, özellikle seçim dönemi ve sonrasındaki haberleriyle tepki çeken Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da TGC yönetimine girdi. Munyar, başkan yardımcılığı görevine getirildi.

TGC yönetimine giren Munyar'ın yönettiği Hürriyet'in 1. sayfasında dün cezaevine giren Cumhuriyet çalışanlarına ilişkin bir haber yer almazken bu sosyal medyada tepki çekti.

Ekonomist Mustafa Sönmez, Munyar'ın TGC yönetimine alınmasına tepki gösterdi. Sönmez, "Cumhuriyet yazarlarının mapusluğu Hürriyet’te tırnak kadar da olsa haber olamamış. Yayın yönetmeni Vahap Munyar başta olmak üzere,dahli olanlara ve buna sessiz kalanlara yazıklar olsun. Bu Vahap’ı yönetime alan TGC ye de yazıklar olsun!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim kuruluna alınan Vahap Munyar'ın yönettiği Hürriyet'in 1.sayfasında Cumhuriyet yazarlarının hapse gidişi haber olamadı. Bu fotoğrafta yer alanlar, yılların Turgay Olcayto'su, tetikçi Vahap ile aynı karede olmaktan hicap duymaz mı?" ifadelerini kullandı.

TGC'de yeni yönetim şöyle şekillendi:

Başkan: Turgay Olcayto

Başkan yardımcıları:  Vahap Munyar - Doğan Şentürk

Genel Sekreter: Sibel Güneş

Genel Sayman: Ahmet Özdemir

Genel sekreter yardımcıları: Niyazi Dalyancı - Hakan Güldağ

Yönetim kurulu üyeleri: İhsan Yılmaz, Göksel Göksu, Pınar Aktaş, Semra Kardeşoğlu

Turgay Olcayto, görev dağılınında sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gazetecilik mesleğinin suç olmadığını söylemeye, yargılanan ve tutuklu gazetecilerin haklarını savunmaya, meslektaşlarımızın haklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için çalışmayı sürdüreceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları