loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet, Enver Aysever'in yazılarına son verdi

Cumhuriyet, Enver Aysever'in yazılarına son verdi
Tarih: 26.03.2021 - 12:45
Kategori: Medya

Cumhuriyet gazetesi Enver Aysever'le yollarını ayırdı.

Gazeteci yazar Enver Aysever'in Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verildi. 

Ayrılık haberini Enver Aysever sosyal medya hesabından duyurdu. Aysever, "Değerli dostlar; Az önce @cumhuriyetgazetesi yayın yönetmeni dostum Aykut Küçükkaya aradı gazeteki yazarlık sürecinin sonlandığını söyledi. Bu dönemde verdiği desteğe teşekkür ederim. Gazetenin emekçilerine yollarında başarı dilerim" ifadelerini kullandı.

Enver Aysever'in geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde verdiği okur yazarlık atölyesi karşılığında aldığı ücret tartışma konusu olmuş. Belediyeden ve Aysever'den açıklama gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okuryazarlık eğitimi verme kararının ardından gazeteci Enver Aysever ile anlaşmıştı. Bazı basın organlarında çıkan haberlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği okuryazarlık atölyesi için, sadece Enver Aysever’in eğitimci olacağı sözleşme bedeli 238 bin 500 lira olan bir ihale düzenlediği iddia edilmiş, belediyeden yapılan açıklamada 9 aylık eğitim programı için yapılacak ödeme miktarının 90 bin TL olduğu açıklanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ardından bir açıklama yaparak ihaleyi iptal ettiğini söylemişti.

İzmir'in ardından Mudanya Belediyesi’ne ilişkin de iddialar gündeme gelmiş, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz açıklama yapmıştı. Türkyılmaz'ın açıklaması şöyle:
"Yazar Enver Aysever ile Mudanya Akademi bünyesinde yazı atölyesi çalışması yasal telif hakkı ödenerek gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin tüm ödeme kalemleri müfettişlerce denetlenmektedir. Yazarlarımızla telif hakları ödenerek ortak kültür sanat faaliyetlerimiz sürecektir."

Aysever, Mudanya Belediyesi ile ilgili iddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Aysever'in açıklaması şöyle:
"Değerli dostlar kim neden düğmeye bastı bilmiyorum ama güne yine memleketin en önemli meselesi benim yaptığım çalışmalarmış gibi tt listesinde başladım. Sayın Tunç Soyer. Açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını.

Şimdi Mudanya ilgili kampanya başladı. İki yıla yakın her cuma yaptığım atölye çalışmasıyla ilgili kampanya başladı. Emeğim karşılığı ayda alınan sekiz bin lira konu edildi. Kendi sosyal medya hesaplarımdan edebiyat atölye çalışmalarını zaten ben duyurdum. Mersin’de dört ay aynı çalışmayı yaptım. Benzer çalışmayı pek çok yazar, sanatçı yapmaktadır. Bu rastlantı olamaz. Tiyatrolar turnelere, festivallere katılır, ben de tiyatroda görev yaptım herkes gibi gösterilerde bulundum. Kültür sanat dünyasının üyesi olarak her çalışan gibi emeğimi aldım. Söz edilen rakamlar asla doğru değildir. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı. Şu anda @tvkadikoy çalışanıyım görevimi sürdürüyorum. Yazarlık, tv programcılığı, atölye çalışması, tiyatro dışında faaliyetim yoktur. Geçen hafta yapılan gözaltının da rastlantı olduğuna inanmak istiyorum. Medyada arkadaşlara çağrımdır herkes mal varlığını açıklasın."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları