loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Yazgülü Aldoğan; 'Mart başı itibariyle Yayın Kurulu kararıyla gazeteyle ilişkim kesilmiş'

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Yazgülü Aldoğan; 'Mart başı itibariyle Yayın Kurulu kararıyla gazeteyle ilişkim kesilmiş'
Tarih: 02.03.2023 - 09:40
Kategori: Medya

Gazeteci Yazgülü Aldoğan açıklamasında; "Mart başı itibariyle Yayın Kurulu kararıyla gazeteyle ilişkim kesilmiş. Gerekçe? Yok. Zaten Yayın Kurulu kararı da yok. Yazılı bir tebligat da yok. Tazminat da yok. Çünkü kadrom yok." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarı Yazgülü Aldoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;

"Güzel yurdumun masum insanları yer altı ve yer üstündeki fay kırıklarının yarattığı ölümcül itişme enerjisiyle hayatlarını, yakınlarını, her şeylerini kaybetmişken bugün size gazetemde niye yazımın olmadığını ve bundan sonra olmayacağını açıklamak zor.

Mart başı itibariyle Yayın Kurulu kararıyla gazeteyle ilişkim kesilmiş.

Gerekçe? Yok.

Zaten Yayın Kurulu kararı da yok.

Yazılı bir tebligat da yok.

Tazminat da yok.

Çünkü kadrom yok.

Amacım haberleriyle gündem yaratan meslektaşlarımın emeğini ve gazetenin ismini karalamak değil Gazetenin yine bir kriz döneminde çağrılıp köşe ve daha sonra Kültür Sanat Servisi Şefliği görevi verilen ve maddi manevi zorluklarla pandemi ve deprem dönemlerinde kültür ve sanat dünyasını yansıtmaya çalışmış bir gazeteci olarak gerekçesiz, ihbarsız, dolayısıyla savunmasız işime son verilmiş olmayı okurlarıma duyurmak.

Meslek yaşamımda sizin de bildiğiniz malum gerekçelerle çok kez işten çıkarıldım, bu kez bilmediğim için çok kırılmış olabilirim.

Gazetecilik ve yazarlık, bitmez.

Yazmaya, hak aramaya, sormaya, sesiniz olmaya devam edeceğim." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları