loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet gazetesi ve vakfında yönetim değişti

Cumhuriyet gazetesi ve vakfında yönetim değişti
Tarih: 07.09.2018 - 17:07
Kategori: Medya

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın başkanlığına Alev Coşkun getirildi, istihbarat servisi şefi Aykut Küçükkaya yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın, yönetim değişikliği sonucunu yaratan toplantısı yapıldı. Vakfın başkanlığına Alev Coşkun'un getirildiği toplantıda yaklaşık 2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü genel yayın yönetmenliği görevine de istihbarat servisi şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasına karar verildi.

Bugün, gazetenin Şişli'deki binasında yapılan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında ilk olarak, hayatını kaybeden İlhan Selçuk ile Cüneyt Arcayürek’in yerine üye seçimi yapıldı. Bu seçimle Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nden İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olan Turan Karakaş da Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Cumhuriyet yöneticileri ve yazarlarının hapsedilerek ağır cezalara çarptırıldıkları davada iddia makamının tanıklarından olan eski Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Alev Coşkun da vakfın genel başkanlığına seçildi. Vakfın başkanvekilliğine Ali Sirmen, genel sekreterliğe Işık Kansu, saymanlık görevine de İrfan Hüseyin Yıldız getirildi.

Yeni yönetim kurulu üyeleri arasında gazetenin eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, TRT’nin eski genel yayın yönetmeni Tayfun Akgüner de yer aldı. CHP'nin eski milletvekili Mustafa Balbay da yeni yönetim kurulu üyelerinden.

Vakıf toplantısında yaklaşık 2 yıl önce getirildiği Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği döneminin yaklaşık 17 ayını cezaevinde geçiren Murat Sabuncu’nun yerine de gazetenin istihbarat şefi Aykut Küçükkaya getirilmesine karar verildi.

Vakfın yeni yönetim kurulu şöyle oldu:

Alev Coşkun - Başkan,

Şükran Soner,

İnan Kıraç,

Işık Kansu,

Ali Sirmen,

Şevket Tokuş,

Mustafa Balbay,

İbrahim Yıldız,

İrfan Hüseyin Yıldız,

Prof. Tayfun Akgüner,

Turan Karakaş.

Buna göre eski yönetim kurulunda yer alan Orhan Erinç, Akın Atalay, Hikmet Çetinkaya ve Önder Çelik yeni yönetimde yer almadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları