loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ'ın adli yıl açılışını izlemesine engel: Yargıtay davetiye gönderdi, saray listeden çıkardı!

Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ'ın adli yıl açılışını izlemesine engel: Yargıtay davetiye gönderdi, saray listeden çıkardı!
Tarih: 02.09.2019 - 12:38
Kategori: Medya

Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ, Beştepe'deki adli yıl açılış törenine davetli olduğu halde salona alınmadı!

Yargıtay'ın 'ev sahipliğinde' Saray'da yapılan, 52 baronun protesto ederek katılmadığı adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi.

Yargıtay Başkanı Rüştü Cirit'in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini övdüğü, "Adli yıl açılışlarının halkın huzurunda, tüm tarafların katılımıyla şeffaf ve demokratik şekilde yapılması önemlidir" açıklamasında bulunduğu açılışta gazeteci Alican Uludağ davetli olduğu halde salona alınmadı.

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet muhabiri Uludağ şunları kaydetti:

"Yargıtay Başkanlığı, adlî yıl açılış töreni için adıma davetiye gönderdi. Sabah töreni izlemek için Saray'a gittim. Listede “adınız yok, içeri alamayız” dediler. Oysa vardı. Sordurdum; Saray, Yargıtay'ın listesinden adımı çıkarmış. Yargı bağımsızlığı mı? Buraya kadar işte. Saray'daki adli yıl açılış törenine kişisel menfaatim için gitmedim. Halkın haber alma hakkı için oradaydım. İçeri alınıp alınmamak dert değil. Fakat, bağımsız bir yargı organının kendi törenini yönetememesi, basın özgürlüğünün kısıtlanmasına seyirci kalması üzücü ve düşündürücü. Oraya gazetecilik yapmak için gittim. Kapıdan çevrilene kadar gördüğüm manzarayı çektim: Saray'daki arama noktası; önünde kuyruk oluşturan hakim ve savcılar. Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından aranmayı bekliyorlar...Parti mitinginden bahsetmiyoruz;. yargının adli yıl açılışı."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları