loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyeti Sivas'ta kurduk, sonsuza dek yaşatacağız!

Cumhuriyeti Sivas'ta kurduk, sonsuza dek yaşatacağız!
Tarih: 04.07.2016 - 12:28
Kategori: Sendika

Alkoç Turan Başgönül; Bizler Cumhuriyet'in Öğretmenleri Eğitim İş ailesinin sıra neferleri olarak Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine her şartta sahip çıkmanın inancıyla 'Cumhuriyeti Sivas'ta kurduk, Sonsuza dek yaşatacağız' diyoruz.

2 Temmuz 1993 Cuma günü, Sivas Madımakta şair, yazar, sanatçı, aydın 33 canımız yakılarak katledilmiştir. Sivas katliamı Cumhuriyet tarihimize asla temizlenmeyecek kara bir leke olarak geçmiş Cumhuriyet'e karşı bir başkaldırıdır. Aydınlarımızı katledenlerin ağzından çıkan "Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkacağız” sloganıda bir tesadüf değildir.

Sivas katliamının üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de, din adına yapılan katliamlar, gerici ve faşist saldırılar hala devam etmektedir. Sivas katliamını yaratan koşulların henüz ortadan kalkmaması, Sivas olaylarından gerekli dersin henüz çıkarılamadığını da göstermektedir. Dün Sivas’ta, Çorum’da, Maraş’ta, bugün Ankara’da, Bursa’da ve İstanbul’daki katliamlarda yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiştir.

Bu topraklar tarih boyunca, farklı kültür ve renklerin bir arada, kardeşçe yaşadığı, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. İşte bu nedenle, Anadolu'da zalimin zulmüne karşı başkaldırının simgesi olan Pir Sultan Abdal’ı, Köroğlu’nu, Karacaoğlan'ı, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün simgesi olan Mevlana'yı,Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş’ı kendimize örnek alıyoruz.

2 Temmuz 1993'te Sivas’ta yaşananlar, Anadolu'da inançları ve düşünceleri nedeniyle yapılan toplu kıyımlara acı bir örnek olmuştur. Bu acılar insanımızın çok önemli dersler çıkarması ve bir daha asla yaşanmaması gereken olaylardır. Din adına katliam yapanlara sessiz kalmak Türkiye Cumhuriyetinin ilkeleri ve politikaları ile bağdaşmadığı asla unutulmamalıdır. Irkçı, etnik ve inanç katliamlarının yeniden yaşanmasına izin verilmemesi için, ülkemizin birlik ve beraberliğine daha fazla sahip çıkmamız gereken bir dönem yaşıyoruz.

Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet'in bize kazandırdıkları için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk milletinin duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Milleti emanetine sonsuza kadar sahip çıkacak, ülkemizde barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir.

Bizlerde Cumhuriyet'in Öğretmenleri Eğitim İş ailesinin sıra neferleri olarak Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine her şartta sahip çıkmanın inancıyla "Cumhuriyeti Sivas'ta kurduk, Sonsuza dek yaşatacağız" diyor, dünyanın neresinde olursa olsun din ve inanç adına yapılan tüm katliamları kınıyor, ışığı asla sönmeyecek olan Sivas katliamında yaşamını yitiren Can'larımızı saygıyla anıyor ve yakınlarını yitirmiş olanların hiç dinmeyen acılarını paylaşıyoruz...

Alkoç Turan Başgönül
EĞİTİM İŞ SARIYER İLÇE TEMSİLCİLİĞİ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları