loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet'ten istifa açıklaması

Cumhuriyet'ten istifa açıklaması
Tarih: 29.07.2021 - 16:33
Kategori: Medya

Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un editoryal kadronun toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde sendikadan istifa ettirilmesi yönünde baskı yaptığı gerekçesiyle istifa etmesinin ardından açıklama yaptı. ...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya görevinden istifa ettiğini duyurdu. Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un Türkiye Gazeteciler Sendikası ile başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde sendikalı olan editöryal kadrodaki gazetecileri sendika üyeliğinden istifa ettirmesi için baskı yaptığını belirterek istifa kararı aldığını açıkladı.

Cumhuriyet çalışanları da gazete yönetimine Küçükkaya'nın istifasının kabul edilmemesi ve sendikasızlaştırma baskısına son verilmesi çağrısında bulundu. Cumhuriyet gazetesi yönetimi yaşanan gelişmelerin ardından açıklama yayınladı.
Açıklama şöyle:
"TGS’nin başlattığı Toplu Sözleşme görüşmesi, bugün saat:11.00’de Cumhuriyet gazetesinde başlamıştır.

Bu yasal süreç devam edecektir. Cumhuriyet yönetimi sendikal faaliyetlere karşı değildir. Sendika, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinde örgütlüdür.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na göre, gazetelerin genel yayın yönetmenleri işverenin temsilcisi olarak kabul edilmektedir. Bu yasal hüküm nedeniyle, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın TGS üyeliğinden ayrılması, bu süreçte yasa gereğidir.

Bu yasal durum karşısında Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın sendikadan istifa etmek yerine gazetedeki görevinden istifa etmesi tamamen şahsi kararıdır.

Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın istifasının yürürlüğe konması konusu 2 Ağustos 2021 Pazartesi gününe kadar bekletilecektir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları