loading
close
SON DAKİKALAR

Daiyang'da İşçi Direnişi Açlık Greviyle Sürüyor

Daiyang'da İşçi Direnişi Açlık Greviyle Sürüyor
Tarih: 22.01.2013 - 18:03
Kategori: Sendika

Birleşik Metal-İş Sendikasının toplusözleşme görüşmelerinde anlaşamadığı ve iki ayı aşkın süredir grevini sürdürdüğü Daiyang SK Fabrikası işçileri açlık grevine başladı...

Son günlerde Kore’den getirilen kaçak işçiler ve polis saldırıları ile gündemde olan Daiyang SK işçileri, yasal olan grevlerinin devletin kolluk güçleri eliyle kırıldığını, bizzat polisin fabrikadan mal çıkarttığını ifade etti.

Birleşik Metal-İş Trakya Şubesi önünden Çorlu Cumhuriyet Meydanına yürüyen işçiler burada açlık grevine başladı. Daiyang SK işçilerine CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Tekirdağ Milletvekili Candan Yücer, DİSK ve bağlı sendikaların yöneticileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), EMEP, TKP, CHP Çorlu İlçe üyeleri de destek verdi. Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur da açlık grevine başlayan işçilere destek için 1 günlük açlık grevine girerken, Kore İşçi Sendikaları Konfederasyonu da destek mesajı gönderdi.

Cumhuriyet Meydanında açlık grevlerini sürdürecek olan işçiler, 5’er günlük dönüşümlü grev yapacak.


HEP İŞVERİNİN YANINDA OLDULAR

Burada bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 2010 yılında Daiyang SK’da örgütlenme çalışmalarına başladıklarını, önce üyelerinin işten atıldığını, sonra yetkilerine itiraz edildiğini son olarak da toplusözleşme görüşmelerinde uzlaşmaz bir tavır takınılarak işçilerin greve zorlandığını ifade etti.

Koreli olan Daiyang SK patronunun sendika yüzünden Türkiye’ye kaçtığını, sendikal hak ve özgürlüklerin olmadığı bir yerde demokrasiden bahsedilemeyeceğini dile getiren Serdaroğlu, örgütlenme süreci boyunca Çorlu’daki mülki amirlerin hep işverenlerden yana taraf olduklarını, işçilere gaz bombalarıyla, coplarla saldırdıklarını söyledi.

Çorlu’da sadece sermayenin sözünün geçtiğini ifade eden Serdaroğlu, taleplerinin karşılanması için açlık grevlerine başlamak zorunda kaldıklarını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Tekirdağ Milletvekili Candan Yücer de birer destek konuşması yaptı. 

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları