loading
close
SON DAKİKALAR

Dalgınlıkla değil bilerek!

Dalgınlıkla değil bilerek!
Tarih: 13.10.2013 - 10:44
Kategori: Siyaset

Irak tezkeresine hayır oyu veren CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk'ten açıklama geldi...

Irak tezkeresine hayır oyu veren CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk'ten açıklama geldi...

CHP’nin de destek verdiği Irak tezkeresine hayır oyu veren CHP’liler arasında yer alan Öztürk, yanlışlıkla hayır oyu verdiği iddialarını yalanladı.

Terörle mücadelede kapsamında, Irak’ın kuzeyine sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin süresi, AKP, CHP ve MHP’nin oylarıyla geçtiğimiz perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen tezkere ile uzatılmıştı. Grup olarak sadece BDP’nin “red” oyu verdiği tezkerenin CHP’de bazı milletvekilleri arasında çatlak yarattığı iddia edilmişti. 

Genel Kurul’daki tezkere oylamasında, yanındakilerle sohbette olan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “kabul etmeyenler”de oy kullanmış ancak bu durum “dalgınlık” olarak yorumlanmıştı. Öztürk, konuyla ilgili bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Ben dalgınlıkla oy kullanmadım, bilinçli oy kullandım. Hükümet adeta bizimle dalga geçiyor. Bir yandan ‘barış süreci’ diyorlar bir yandan ise tezkere getiriyorlar. Bugüne kadar tezkereyi çok defa uzattılar, terörle mücadele mi edildi? Seçim yatırımı yapıyorlar” dedi.

“Alınmış parti kararı yok”

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin, “CHP olarak tezkereye evet oyu vereceğiz” açıklamasından sonra tezkere, CHP’lilerin de desteğiyle kabul edilmişti. Öztürk, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin, “CHP olarak tezkereye evet oyu vereceğiz” açıklamasının ve tezkerenin CHP’lilerin de kabul oyuyla geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise, “Alınmış bir parti kararı yok. Ben de kendi tavrımı sergiledim. Bilinçli ‘hayır’ oyu kullandım” diye konuştu.

Tezkere çatlağı

Tezkerenin Genel Kurul’daki görüşmelerinde CHP’de farklı seslerin yükselmesi dikkat çekmişti. CHP’li Hüseyin Aygün, twitter’dan “AKP milliyetçi oyları seçim öncesi garantilemek için Irak’a sınır ötesi harekat tezkeresini bugün tazeliyor, hal böyleyken, Veli Ağbaba, Özgür Özel, Refik Eryılmaz ve ben başta olmak üzere, grupta pek çok vekil AKP’nin tezkeresine karşı çıkıyoruz” mesajı atmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlandı

Geçtiğimiz perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Irak tezkeresi dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yazıda tezkerenin kabul edilmesiyle Türkiye’ye yönelik terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere hudut, şumul, miktar ve zamanı hükümetçe belirlenecek şekilde, TSK unsurlarının Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdididinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunacağı belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları