loading
close
SON DAKİKALAR

Danıştay Başkanı Güngör'den de 'yargı kararlarına eleştiri' uyarısı

Danıştay Başkanı Güngör'den de 'yargı kararlarına eleştiri' uyarısı
Tarih: 10.05.2014 - 13:18
Kategori: Siyaset

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan sonra Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de 'kararlara yönelik eleştirilerin, yargı eleştirilerine dönüştüğünü' söyledi...

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Güngör, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun da katıldı törendeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yargı kararlarına ve yargıçlara eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Yargı sürecinin sağlıklı şekilde işleyebilmesi için bir taraftan yasama ve yürütme, yasal yetkilerini kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun kullanmalı, diğer taraftan yargıçlar da uygunsuz müdahalelerden kendilerini olabildiğince korumalıdır.

Yargı kararının eleştirisi ile yargı organının eleştirisi aynı anlam ve sonucu içermemektedir. Kimi zaman bu eleştiriler kararı aşarak, yargıyı eleştirmeye dönüşmektedir. Yargının saygınlığının zedelenmesi bir ülke bakımından yıkıcı etkilere yol açar.”

25 Nisan’da yapılan Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, özellikle hükümetin yargı kararlarına yönelik tepkilerini eleştiren konuşması büyük yankı yaratmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları