loading
close
SON DAKİKALAR

Danıştay, Konyaaltı Sahil Projesi'nde Alkoçlar lehine karar verdi

Danıştay, Konyaaltı Sahil Projesi'nde Alkoçlar lehine karar verdi
Tarih: 10.06.2020 - 11:19
Kategori: Yerel

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Turizm ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında Konyaaltı Sahil işletmesi ile ilgili alt mahkemenin aldığı kararı Danıştay bozdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil ihalesini fesh etmesinin ardından Alkoçlar Turizm yürütmeyi durdurma kararı aldıktan sonra mahkemeye gitmişti. Mahkeme Antalya Büyükşehir Belediyesi lehine karar alınca bu kez firma Danıştay’a başvurdu.

haberimizvar.net'te yer alan habere göre, Danıştay, Konyaaltı Sahil İşletmesi ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhine karar verdi. Kararı 5 üyenin oy birliğiyle aldığı öğrenildi. Kararla Alkoçlar firması, Konyaaltı Sahili’nin ihale şartnamesine göre işletmeye devam edecek. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu projeyle ilgili şunları kaydetmişti:

"Yaptığımız incelemeler sonucu, Sayıştay 2018 denetim sonuç raporu, İçişleri Bakanlığı özel teftiş raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı tespitleri, Büyükşehir Belediyesi iç denetim birimi ve daire başkanlıkları raporlarına dayanarak 20 Ocak 2020'de ranta dur dedik. 2 defa 129 milyon bedelle yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkılan, daha sonra belediye tarafından 254 milyon liraya tamamlanan Konyaaltı Sahil projesinden elde edilen kira geliri, bırakın yatırımı karşılamayı işletme giderinin bile altında kalarak 2 yılda 15 milyon lira zarara yol açmıştır. 
Antalya'mızda belediyeler tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan birçok örnek mevcuttur. Bunlarda yap -işlet devret modeli yatırım yapılmış, 10 yıl ile sınırlandırılmıştır. Konyaaltı Sahil Projesine bir kuruş yatırımı olmayan Alkoçlar'a neden sadece işletme işi 28 yıllığına verilmiştir? Daha önce yap-işlet-devret modeli ile açıklanan ihalelerde aranmayan şartlar sadece işletme ihalesinde aranmıştır. Kamu yararını gözetilmemiş rekabet koşulları oluşturulmamıştır. 129 milyon da bütün işletme giderleri yükleniciye aittir. Ama iki defa ihaleye çıkılıyor kimse ihaleye girmiyor. Büyükşehirden yetki almadan 28 yıllık ihale veriliyor. Bu adam bir kuruş yatırım yapmadan sadece kira topluyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları