loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu: 22'nci fasıl açıldı, bu mesele kapandı

Davutoğlu: 22'nci fasıl açıldı, bu mesele kapandı
Tarih: 25.06.2013 - 13:41
Kategori: Siyaset

Türkiye ile yeni fasıl açılması ise yıl sonuna ertelendiği iddialarını Davutoğlu '22. fasıl açıldı, bu mesele kapandı' sözleriyle yalanladı...

Uluslararası haber ajansı Reuters'in AB'li diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, bugün Lüksemburg'ta toplanan AB dışişleri bakanları, Türkiye ile müzakerelere devam kararı almış, ancak Türkiye ile yeni fasıl açılmasının yıl sonuna ertelenmesine karar verdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Reueters'in bu iddiasını "Erteleme yok. Usul itibariyla ve muhteva itibarıyla fasıl açıldı." sözleriyle yalanladı.


Davutoğlu: Ben engel görmüyorum

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Türkiye'nin AB müzakere sürecindeki "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22. faslın açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Avrupa Genel İşler Konseyi, faslın açılmasına karar verdi. Westerwelle ile sadece dün 4 kez görüştüm. 22.30’da yaptığım görüşmede metin üzerinde mutabık kalmıştık. Metin çerçevesinde bu sabah da Ashton ve Füle ile de ayrı ayrı görüşerek metin çerçevesinde katkılarını talep ettim. Metinde faslın karara açıldığı kaydediliyor. Diğer prosedürlerin de iki taraf için de uygun zamanda yapılması kararlaştırılıyor. Önemli olan faslın geri dönülmez bir kararla açıldığının teyit edilmesiydi.

Türkiye için AB hedefi stratejik vizyon perspektifidir. Bu konuda Westerwelle’ye teşekkür ediyorum. Çok sayıda metin iki taraf arasında gitti geldi. Metinlerin bir kısmı Bakanlar Kurulu’nda paylaşıldı. Hollanda’nın bu sabah Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerine teyidini vurguladı. İsveç, İtalyan dışişleri bakanları da çok ciddi katkılar sağladılar. Kısa dönemli bir kriz yaşanmaz ümit ederim bir daha. Metni okuduğunuzda daha ilk cümlesi AB’nin bu faslı açıldığının ilan edildiğidir. Erteleme yok. Usul itibariyla ve muhteva itibarıyla fasıl açıldı.

22'nci fasıl açıldı, bu mesele kapandı. Prosedür ve diğer toplantılar bu hedef içinde olacaktır. Önümüze bakalım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları