loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu Süryani cemaati temsilcilerini kabul etti

Davutoğlu Süryani cemaati temsilcilerini kabul etti
Tarih: 20.07.2013 - 10:31
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Süryani cemaati temsilcileriyle bir araya gelerek, Suriye'de nisan ayında kaçırılan ve halen rehin tutulan Suriyeli metropolitler ile Suriye Süryanilerinin durumunu ele aldı...

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, İstanbul Süryani Metropoliti Yusuf Çetin başkanlığındaki Süryani cemaati temsilcilerini kabul etti. Görüşmeye, Almanya Herne Süryani Kilisesi Rahibi Samuel Gümüş ve Beyoğlu Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı başkanı ile yardımcısı da katıldı.

Geçen nisan ayında Halep yakınlarında silahlı gruplarca kaçırılan ve halen Suriye 'de rehin bulunan Suriyeli metropolitler Paul Yazıcı ve Yuhanna İbrahim'in durumunun ele alındığı görüşmede, Davutoğlu'nun, din adamlarına yönelik bu tür eylemlerin bir insanlık suçu niteliği taşıdığını ifade ettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Türkiye 'nin Süryani metropolitlerin kaçırılmasını kuvvetle kınadığını ve kurtarılmaları için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de vurguladığı öğrenildi. Ağırlıklı olarak Suriye Süryanilerinin durumunun gündeme geldiği görüşmede, Süryani cemaati temsilcilerinin, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere sağladığı yardımlar ile bu çerçevede Suriyeli Süryanilere gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ettikleri kaydedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları