loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz Bahçeli mi?

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz Bahçeli mi?
Tarih: 25.11.2020 - 14:46
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Berat Albayrak, son 2 yıldaki ekonomik felaketin birinci derecede sorumlusudur" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de ekrana gelen Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu  oldu. 
 
Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:
-(Bülent Arınç'ın istifası) Arınç herhangi birisi değil TBMM başkanlığı yapmış her şeyden önce ve bu vasıfla yüksek istişare kurulunda bulunuyor. Yoksa AK Parti kimliği ile orada bulunmuyor. Bu vasıfla bir insanın fikrini beyan etmesinden daha doğal bir durum yok. Bu fikre katılırsınız katılmazsınız ama bu fikrin bir anda fitne, terörist suçlamaları gibi en ağır suçlamara muhattap kılınmaz. Öyle bir noktaya geliyor ki bugün Sayın Bahçeli, dün bana da yönük olarak sert ifadeler kullandı. Bahçeli'nin bu eleştiriler dışında yaptığı bir rol var bu da AK Parti'li bakanları ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra son 2 yıldır kimin istifasının durdurulacağına, kimin istifasının kabul edileceğine, kimin istifa etmesi, kimin yargılanması ya da yargılanmaması gerektiğine nihai kertede Sayın Bahçeli karar veriyor. Sayın Bahçeli çok rahat bir köşede şimdi sorumluklar Erdoğan'a ait. Yasaklar, yolsuzluklar var mı? Erdoğan'a ait. Yoksulluk mu var? Evet biz ekmek asarız ama sorumlu Erdoğan deyip köşesinde. Bu çıkacak diyor infaz yasasında çıkmasını istediği kişiler çıkıyor. Şu istifa edecek diyor Bülent Arınç gibi eski bir Meclis Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa ediyor. O zaman Sayın Erdoğan'a sormak lazım ülkeyi kim yönetiyor? Siz mi yönetiyorsunuz Bahçeli mi?

-Bugün iktidara gelmiş olsaydık acı reçeteyi Beştepe'nin harcamalarına uygulardık. Cumhurbaşkanlığından başlayarak ilk yapacağım iş bütün protokol maliyetleri minimuma indiririm, itibar dediklerimiz dışında bütün uçakları satışa çıkarırım. İhtiyaç olduğu kadar 1 uçak yeter bugün. Bütün harcalamaları durdurur, hiçbir iş yapmadan danışmanların tümünü kadrodan çıkarırız, gerçekten danışmanlık yapacak olanların iş tanımlarını yapar ona göre ücret öderdik. Devletin 1,2 uçağı olabilir ama şimdiki durumu ben de bilmiyorum ben bıraktığımda bu ölçekte değildi. Bıraktığım dönemdeki ölçek dahi benim için fazla gelen bir ölçekti.

-Tasarruf tedbirleri bağlamında bugün iktidara gelsem Ankara-Eskişehir yolundaki bütün kamunun kira ödediği bakanlıkları çıkarır hepsini Külliye'ye alırdım. Çünkü oralarda boş odalarda bomboş danışmanlar oturuyor. Onun yerine bakanlıkları oraya yerleştirir ama kendim Beştepe'de oturmazdım. Gider Çankaya'da Atatürk'ün ve tarihin mekanında otururdum. Beştepe'deki bütün odaları bakanlıklara tahsis eder, kirada olan bütün bakanlıkları çıkarırdım. Bakanlıkların kiralarının neler olduğunu ben biliyorum. Bir takım müteahitlerin o kiralar üzerinden kar elde ettiklerini de biliyorum. Beştepe'nin ilk yapılış gerekçesi başbakanlık ve bakanlık binalarını oraya taşımaktı ama orada hiçbir bakanlık yok şuanda. Devletten 4 maaş alanların hepsinin maaşını keserdim. 1 maaş dışında maaş almayı yasaklardım. Devlete verilen bütün hediyeleri hazineye aktarırdım. Bütün bunlar vatandaşta şu güveni uyandırır, acı recete ise önce cumhurbaşkanı kendisinden uyguluyor der.

-Sayın Cumhurbaşkanı bizi dinlemedi, Türkiye’de otoriterliği artıran, nepotizmi artıran, akraba kayırmacılığını artıran, ehliyet ve liyakati yok eden uygulamalara devam etti. Biz bunların hepsini Sayın Cumhurbaşkanı’na partinin içerisindeyken defalarca söyledim, rapor da verdim.

-Dünyanın en nitelikli insanı bile olsa bir kişiye bağlı bir sistemin başarı üretmesi mümkün değil. Berat Albayrak, son 2 yıldaki ekonomik felaketin birinci derecede sorumlusudur. Bundan 3 ay önce ben kongrelerimizde şunu diyordum; Bu cahil Hazine ve Maliye Bakanı bırakıp gidecek ama geride kalan enkazla uğraşmak zorunda kalacak olan bizleriz. Ve bıraktı gitti. Şimdi buradan söylüyorum, bugün Türkiye’yi bu otoriter eğilimlerin içerisinde sokan bugünkü iktidar da gitmek zorunda kaldığında Türkiye çok daha ağır bir maliyetle yüzleşmek zorunda kalacak."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları