loading
close
SON DAKİKALAR

Dayağı atanlara değil yiyene dava

Dayağı atanlara değil yiyene dava
Tarih: 18.08.2012 - 10:22
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul Fatih’teki bir AVM’nin bowling salonunu işleten ağzında sigarayla salona giren polisleri ikaz edince hem gaz ve dayak yedi, hem de sanık durumuna düştü...

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul Fatih’teki bir AVM’nin bowling salonunu işleten Muhammed Said Düzgün ağzında sigarayla salona giren polisleri ikaz edince hem gaz ve dayak yedi, hem de sanık durumuna düştü.

AKP Fatih İlçe Başkanı Yardımcısı Düzgün’ün 10-15 kadar polis tarafından çalışanlarıyla birlikte dövüldüğü, kaçtığı AVM’nin içerisinde silahlarla kelepçelendiği kamera görüntüleriyle sabit olmasına rağmen ‘polise direnmek’ iddiasıyla hakkında dava açıldı.


Düzgün, Fatih’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu Vatan Caddesi üzerindeki Historia AVM’de bir bowling salonu işletiyordu. Geçen 9 Mayıs’ta saat 23.00’te Yusuf Sadıç, Uğur Gündoğdu ve Recep Çapkan adlı polisler sivil giyimli halde ve ağızlarında sigarayla salona girdi. Düzgün “Burada sigara içmek yasak” diye uyardı. Biri “Sen kimsin lan!” dedi. Düzgün, işletmeci olduğunu belirtince “İçilip içilmeyeceğini senden mi öğreneceğiz, polisiz, senin de müşterinin de a... k...” diye karşılık verildi.


Düzgün de Gündoğdu’nun silahını belinden alarak, özel güvenlik görevlilerine verdi. Bunun üzerine polisler ekip çağırdı. Böylece AVM’nin önüne onlarca polis yığıldı. Düzgün de polislerden şikâyetçi olacağını söyleyip çalışanı Emrah Kızılateş ile ekip arabasına binince yüzüne biber gazı sıkıldı.


Sağlık kontrolünde Düzgün’ün kafasında yaygın şişlik, alında, sağ alında, göğüste ve kollarda kızarıklık ve morluklar, omuzda ağrıtespit edildi. Düzgün’ün beş çalışanında da benzer bulgular görüldü.


Polis fezlekesinde, ‘sigara tartışması’ sonucunda Düzgün ve çalışanlarının üç polisi darp ettikleri, yere yatırdıkları polisin silahına el koydukları; Düzgün’ün “Ben AK Partiİlçe Başkan Yardımcısıyım. Yakında hiçbiriniz burada olmayacaksınız. Çakallar” dediği, bir polisin kravatından tutup ittiği, polisleri itip kaktığı iddia edildi. Fezlekede, “Düzgün bize tekme, yumruk, kafa atma girişimlerinde bulunmuş, bir polis sağ kolundan yaralanmıştır. Kafe çalışanları da polislerin kollarından tutmak, itmek ve hakaret etmek girişimlerinde bulunmuşlardır” denildi.

Soruşturma açılmalıydı


Hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla dava açılan Düzgün ve çalışanlarının şikâyetine ilişkin nasıl bir işlem yapıldığı ise bilinmiyor. Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Avukat Efkan Bolaç, savcılığın polisler hakkında doğrudan soruşturma açması gerektiğini belirterek, “Orada hem Düzgün’ün hem çalışanlarının beyanları ihbar sayılarak harekete geçilmeliydi. Ancak soruşturma olduğunu sanmıyorum” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları