loading
close
SON DAKİKALAR

Defne’nin bebeği için de ağır bir yazı

Defne’nin bebeği için de ağır bir yazı
Tarih: 12.02.2012 - 16:36
Kategori: Sağlık, Yaşam

Defne Joy Foster’ın ölümün ardından, yazısında “Su testisi su yolunda kırılır” yorumu yapan Hıncal Uluç, 20 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu.

Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, 2 Şubat’ta Kadıköy’de bir arkadaşının evinde yaşamını yitiren Defne Joy Foster’ın ölümün ardından kaleme aldığı yazı nedeniyle 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm oldu. Uluç’un “Su testisi su yolunda kırılır” yazısının ardından Defne Joy Foster’ın ailesi, avukatları aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, Hıncal Uluç’tan 100 bin TL tazminat istedi. Uluç’un yazısının ailenin özel hayatına saldırı olduğu savunulan dava dilekçesinde, “Hukuk düzeninin himaye edemeyeceği derecede ağır ve haksız saldırının bulunduğu açıktır” denildi.

Bu bir ahlak sorgulamasıdır

İstanbul 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada Hâkim Nesrin Merih Göçer, yazıda bir erkeğin evinde ölen Foster’la ilgili ahlak sorgulaması yapıldığını ve zan altında bırakıldığını belirterek, özel hayatın gizliliğine vurgu yaptı. Hâkim kararında “Yazıda 18 aylık bebeğin, babasından annesini anlatmasını istediğinde, babasının ona ne anlatacağı konusunda tasa dile getirmesine rağmen bu yazının o bebeğe annesiyle ilgili bırakılan en ağır yazılı belgelerden biri olduğu da bir gerçektir” dedi. 

Üçüncü şahsa sempati var

Yazıda, “Sor bakalım kerataya, evli barklı ve çocuklu kadını niye götürmüş evine” denilerek, üçüncü şahısa sempati gösterildiğini belirten Göçer, Uluç’un, Foster’ın eşi ve annesine 10’ar bin TL manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları