loading
close
SON DAKİKALAR

Delil yok ama 23 yıl ceza var

Delil yok ama 23 yıl ceza var
Tarih: 14.09.2012 - 13:54
Kategori: Sağlık, Yaşam

Fatih Gür adlı çocuğa 23 yıl hapis cezası verilmesinin gerekçesi: Gür'ün arkadaşı örgüt üyesi, dolayısıyla Gür de örgüt üyesidir...

İSTANBUL- Geçtiğimiz Ocak ayında bir arkadaşıyla birlikte ticari taksiden indirilerek gözaltına alınan ve tutuklanan Fatih Gür adlı çocuk, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuk Mahkemesi'nin bu kadar yüksek cezaya gerekçesi ise, Gür'ün birlikte gözaltına alındığı kişinin, 'örgüt üyesi olduğu', dolayısıyla Gür'ün de örgüt üyesi olduğu iddiası. Polisin dosyaya koyduğu 'delil' ise, Gür gözaltına alındıktan sonra atilimhaber.org sitesinde çıkan "İki genç gözaltında" başlıklı haber. Ancak polis, mahkemeye gönderdiği aynı yazı da Gür için, "örgüt üyesi değil, fiziki takip de yok" diyor.

Fatih Gür, arkadaşı Ercan Görtaş ile birlikte 11 Ocak 2012 tarihinde Esenler Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde yolculuk yaptıkları ticari taksiden indirilerek gözaltına alınmıştı. İlk olarak Esenler Yüzüncü Yıl Karakolu'na götürülen Gür, 18 yaşından küçük olduğu için Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, Ercan Görtaş ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülmüştü.

Polis ilk aramada çanta bulmamıştı

İddiaya göre, polis, şoförün ihbarı üzerine takside ikinci kez arama yaptı. İlk yaptığı aramada takside hiçbir şey bulamayan polis, ikinci aramasında içinde silah ve patlayıcıların bulunduğu bir çanta bulduğunu öne sürdü. Çanta'nın sorumlusu olarak gösterilen Gür ile Görtaş, ayrı ayrı çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

3 ayda karar çıktı

Gür hakkında, Bakırköy 6. Çocuk Mahkemesi'nde "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "resmi belgede sahtecilik", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıla veya bulundurma" ve "silahlı terör örgütü üyesi olma" iddiası Mayıs ayında dava açıldı. 3 ay gibi kısa sürede tamamlanan yargılamada, Gür, 23 yıl hapis ile 51 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Gür hakkında iyi hal indirimi de yapmadı.

Gür, yargılama boyunca hakkındaki iddiaları reddetti, ailesiyle arasındaki sorun nedeniyle sahte kimlik kullanmak zorunda kaldığını belirtti.

Gür'ün arkdaşı örgüt üyesiymiş

Bakırköy 9. Çocuk Mahkemesi'nin cezasının gerekçesi ise dikkat çekici. Mahkemeye göre, Gür'ün arkadaşı örgüt üyesi, dolayısıyla Gür de örgüt üyesi.

Kararda suça sürüklenen çocuk olarak tanımlanan Gür için "SSÇ'nin arkadaşı Ercan'ın polis tarafından daha önceki dönemlerde MLKP isimli silahlı terör örgütü üyesi olma ve bu örgüt içerisindeki faaliyetleri nedeniyle arandığı, SSÇ'nin 3-4 aydır ailesi ile görüşemediği, SSÇ'nin Ercan Görtaş ile olaydan önce de tanıştığı, bu örgütün üyesi olduğu, dolayısıyla SSÇ'nin MLKP isimli silahlı terör örgütü içerisinde bulunduğu, bu örgütün üyesi olduğu" deniliyor.

Örgüt üyesi olduğuna dair delil yok ama...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün talep üzerine 22 Temmuz 2012 tarihinde Fatih Gür ile ilgili olarak gönderdiği yazı dikkat çekici. Söz konusu yazıda İstanbul polisi, Gür için, "Hakkında fiziki takip kararı yok. Örgüt üyesi olduğuna dair bilgi ve belge de yok" diyor. Ancak, polis, Gür'ün örgüt üyesi olduğu iddiasına delil olarak, 12 Ocak günü atilimhaber.org sitesinde "iki genç gözaltında" başlığıyla çıkan haberi gösteriyor. Söz konusu haberi de mahkemeye gönderiyor.

etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları