loading
close
SON DAKİKALAR

DEM Parti; 'İstanbul için partimiz zamanında başvurusunu yapmıştır'

DEM Parti; 'İstanbul için partimiz zamanında başvurusunu yapmıştır'
Tarih: 21.02.2024 - 00:28
Kategori: Siyaset

DEM Parti'den İstanbul adaylarının başvurusunun kabul edilmediği iddialarına: Spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’nda.

DEM Partili Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin İstanbul'dan aday olamadığı, başvuruların 17.00'yi birkaç dakika geçe yapılması sebebiyle YSK'nın aday başvurularını kabul etmediği iddia edildi. YSK'nın, kısa süreli gecikme nedeniyle başvuruların kabul edilip edilmeyeceği üzerine görüşmeler yaptığı konuşulurken, DEM Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır" denilerek spekülasyonları gidermenin sorumluluğunun İl Seçim Kurulu’nda olduğu hatırlatıldı. Parti, aday listesi teslim tutanağını da paylaştı. Tutanağa göre partinin başvurusunu saat 16.55'te yaptığı, başvuru incelemesinin ise 17.14'te tamamlandığı görülüyor.

DEM Parti: Başvurumuzu zamanında yaptık

İstanbul adaylarının başvurularının kabul edilmediği iddiası üzerine DEM Parti'den açıklama geldi.  "İstanbul için partimiz zamanında başvurusunu yapmıştır" diyen parti, sosyal medyadan "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" açıklamasında bulundu.

DEM, aday listesi teslim tutanağını paylaştı

Önceki paylaşımında İl Seçim Kurulu'nun sorumluluğuna değinen DEM, bir paylaşımda daha bulundu. "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" açıklamasında bulunan parti, aday teslim tutanağını paylaştı.

Tutanağa göre partinin başvurusunu saat 16.55'te yaptığı, başvuru incelemesinin ise 17.14'te tamamlandığı görülüyor.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları