loading
close
SON DAKİKALAR

Demirören Grubu, Ekrem İmamoğlu'nun kendilerini tehdit ettiğini iddia etti!

Demirören Grubu, Ekrem İmamoğlu'nun kendilerini tehdit ettiğini iddia etti!
Tarih: 08.04.2019 - 16:50
Kategori: Medya

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını görmeyen Demirören grubu Ekrem İmamoğlu'nun kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Doğan Medya Grubu, Demirören ailesine geçtikten sonra iktidara yakın bir çizgide yayın yapmakla eleştirilmişti. Demirören grubu, yerel seçim sürecinde iktidar yandaşlığının dozunu artırarak, AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Mansur Yavaş'ın 'sahte senetle icra takibi' yaptığı yönündeki iddiaları canlı yayınlarla duyurmuş, Mansur Yavaş'ın açıklamalarını ise vermemişti.

Demirören grubu, seçimden sonra da iktidarın tüm açıklamalarını canlı yayınlarla duyurmaya sürdürüken Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonucuna ilişkin açıklamalarını ise görmezden gelmeye devam ediyor. 

İmamoğlu dün yaptığı bilgilendirme toplantısında, bundan sonra kendi toplantılarını yayınlamayan basın yayın organlarını teşhir edeceğini söylemişti.

Bugün Kartal'da belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel'e ziyarette bulunan Ekrem İmamoğlu, belediye önünde toplanan halka hitap ettiği konuşmada, "NTV'yi, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum... İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim" dedi.

Demirören grubuna bağlı CNN TÜRK ve Hürriyet Ekrem İmamoğlu'nun kendilerini tehdit ettiğini öne sürerek haberi "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığıyla verdi.

Haberin başlığında tehdit iddiasında bulunan Demirören grubuna ait yayın organlarında yer bulan haberlerin içeriğinde ise İmamoğlu'nun yanlı yayın yaptıkları yönündeki eleştirileri yer alıyor.

Hürriyet ve CNN TÜRK'ün 'tehdit' iddialarına sosyal medyada çok sayıda tepki geldi. 

Sosyal medya kullanıcıları, tepkilerini "Biz de sizin Türkiye'nin en büyük kentinin belediye başkanlığını kazanmış insanın açıklamalarını vermediğinizi net bir şekilde görüyoruz Hürriyet...", "Adam sizi tehdit etmedi, takip ediyorum dedi. Dürüst haber yapın dedi. Korkunuz neden?Vizyon misyon ilkelerinizi web sayfalarınıza koymakla olmuyor, adil, dürüst, tarafsız olun. Yalaka olmayın", "Vah vah vah başka tehdit eden yok yani telefonda babası ağlayan adamın gazetesi mi söylüyor bunu", "Üzüntüyle İmamoğlu'nu takip edeceğinize, biraz da Türkiye'de olup biteni takip etseniz çok çok iyi olur, belki habercilik yapmaya kadar verirsiniz...", "Seçim öncesi ve sonrası ittifaklara göre yayın sürelerinizi verin de görelim kim haklı kim haksız" sözleriyle dile getirdi.

"Demirören grubunda yayınlanan, tehdit unsuru olduğu iddia edilen haberin içeriği şöyle:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, "İsim veriyorum; NTV'yi Şahenk ailesini, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum… Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim’’ dedi.

İmamoğlu Kartal Belediyesi'ni ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada bazı medya kanallarını bir kenara koyduğunu ifade ederek, "Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu asil mücadelelerle bugüne getirip taşıdıkları soyadları ile Türkiye'ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptıkları medya kanallarında sesimin kısılmasını onlar adına değil, geçmişleri adına, babaları, anneleri adına bu ülkeye hizmet etmiş o insanlar adına üzüntüyle takip ediyorum" dedi.

İmamoğlu, rakiplerinin adına on kişinin konuştuğunu ve her birinin naklen verildiğini ifade ederek, "Benim de onlara cevabım var beni niye göstermiyorsun? Ben basın açıklaması yapıyorum. Rakibin adına konuşanların cevabı yayınlanıyor ama benim açıklamam yayınlanmıyor. Benim söylediğimi toplum bilmezse, insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilirsin, böyle adalet olur mu?" diye konuştu.

İmamoğlu, “İsim veriyorum; NTV'yi Şahenk ailesini, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum. Ailelerine ve geçmişten bugüne iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim ama saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları