loading
close
SON DAKİKALAR

Demokrasi İçin Birlik: Bir daha adalet için kimse ölmesin, avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilsin

Demokrasi İçin Birlik: Bir daha adalet için kimse ölmesin, avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilsin
Tarih: 28.08.2020 - 15:41
Kategori: Gündem

Demokrasi İçin Birlik girişimi, adil yargılanma ölüm orucu başlatan, ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'le ilgili açıklama yaptı.

Demokrasi İçin Birlik girişimi (DİB), gizli tanık beyanıyla tutuklanan ve adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden Ebru Timtik'le ilgili, "Adaletten, demokrasiden, özgürlükten yana herkesi adalet uğruna yitirdiğimiz bir canın, Ebru’nun yasını tutmaya ve kimsenin adil yargılanmak için ölmeyeceği bir ülke için mücadeleye çağırıyoruz" denildi.

DİB, ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal'la ilgili de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e "Bu gaddarlık, bu hukuksuzluk son bulmalı, ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilmelidir" çağrısında bulundu. 

Demokrasi İçin Birlik'İn açıklaması şöyle:
"Günler ağır. Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik’i kaybettik. Şimdi “bir avukat, adil yargılanmak için canını verdi” cümlesinin sade ve dehşetli anlamıyla yüz yüzeyiz. Bunun hayatımızda neleri değiştirdiğini anlamak kolay değil. Ebru’yla birlikte bu dünyadan değer verdiğimiz bir şeyler kayboldu. Kaybettiklerimizin yasını tutuyoruz.

Adaletten, demokrasiden, özgürlükten yana herkesi adalet uğruna yitirdiğimiz bir canın, Ebru’nun yasını tutmaya ve kimsenin adil yargılanmak için ölmeyeceği bir ülke için mücadeleye çağırıyoruz.
Ebru Timtik’in ölümünün sorumluğunu taşıyan Adalet Bakanı’na sesleniyoruz: Bu gaddarlık, bu hukuksuzluk son bulmalı, ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilmelidir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları