loading
close
SON DAKİKALAR

'Demokratikleşme paketini 30 Eylül pazartesi günü açıklayacağım'

'Demokratikleşme paketini 30 Eylül pazartesi günü açıklayacağım'
Tarih: 21.09.2013 - 16:23
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan: Büyük ihtimalle ayın son günü, sanıyorum pazartesi günü Ankara’da demokratikleşme paketini açıklayacağız...

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili tarih vererek, "Büyük ihtimalle ayın son günü, sanıyorum pazartesi günü Ankara’da bu açıklamayı yapacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu buluşma vesilesiyle önemli bir konuyu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Önümüzdeki hafta içinde demokratikleşme paketini kamuoyuna duyuracağız. Büyük ihtimalle ayın son günü, sanıyorum pazartesi günü Ankara’da bu açıklamayı yapacağız. Demokratikleşme konusunda bizim hiçbir çekincemiz yok. Yasaklardan kısıtlamalardan ifade özgürlüğünden, ifade özgürlüğünün daraltılmasından, ayrımcılıktan çekmiş bir siyasi pati olarak yasakların karşısında olduk. Şartlar oluştukça tek tek yasakları ortadan kaldırdık. Önümüzdeki hafta açıklayacağımız paketle 11 yıllık sürecin yeni bir saffasını başlatmış olacağız. Malatya’ya gelip istismar siyaseti yapacaklar olacaktır.


Değişimin önüne set çekmek isteyecekler


Muhalefet partisin temsilcileri değişimin önüne set çakmaya çalışacaklardır. Sizin bunlara pirim vermeyeceğinize yürekten inanıyorum. Bizim kimseden gizlediğimiz paket yok. Paket açıklandığında itibaren kamuoyunda tartışılmaya başlanacak ve Meclis’e gelecek. Ana muhalefet bunu neden gizlediler diyor. Biz bunu sizle yapamadık. Bugünü kadar sadece bu işin lafını yaptınız. Anayasayla ilgili hadi yeni anayasa. Eyvallah yeni anayasa. Bakınız yeni anayasa konusunda dahi, bizim 326 milletvekilimiz var. Bunların üçünün 220 milletvekili var. Biz üzümü yiyelim, bağcıyla işimiz yok. “Ama sizin sayınız fazla, siz burada fazla kişiyle temsil edileceksiniz” dediler. “Hayır eşit sayıda yapalım” dedik Bundan daha iyi bir yaklaşımı nasıl yapacağız.


Muhalefetin işi gücü ipe un sermek

Anayasa çalışmalarında iş ağır gidiyor değil mi? Sayın Meclis Başkanı ziyaretimize geldiğinde “Bakın sizden ricam var. İş yapalım. Arkadaşlarıma tatil yapmayacaklarını söyledim. Aynısını siz de diğer partilere söyleyin, yeni yasama yılına yeni anayasayla girelim” dedim Mutabıksanız yeni anayasa paketi 15 günde çıkar. 15 gün değil 1 ay olsun bu bitir. Hemen manevra. Efendim tatil, yeniden çalışma başlatalım. “Madem 59 da mutabıksınız gelin yol alalım bu maddeleri Meclis’ten geçirelim” dedim ona da yanaşmadılar. Bunları işi gücü ipe un sermek, iş bitirme değil.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları