loading
close
SON DAKİKALAR

Denetimli Serbestlik ile Buca’ya hizmet edecekler

Denetimli Serbestlik ile Buca’ya hizmet edecekler
Tarih: 22.08.2013 - 13:54
Kategori: Yerel

İzmir Denetimli Serbestlik Merkezi Müdürlüğü ile Buca Belediyesi arasında düzenlenen kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezasına ilişkin protokol imzaladı...

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ile İzmir Denetimli Serbestlik Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan Günal arasında imzalanan protokol karşılığında kamuya yararlı bir işte çalıştırılma cezası almış hükümlüler belirlenen çalışma saatleri içersinde Buca Belediyesinin hizmetlerin de görev alacaklar. Denetimli Serbestlik ile mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim ve denetleme planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulamaya Buca Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Denetimli Serbestlik uygulaması için kollarını sıvayan Başkan Ercan Tatı, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarından uzak kalmaları ve topluma tekrardan kazanılması yolunda yanlarında yer almak istedikleri için çalıştıklarını belirtti. Tatı, “ Denetimli Serbestlik sayesinde hükümlülerin dış dünyaya uyumları sağlanıyor. Cezalarının kalan bir kısmını da kamuya hizmet olarak ödüyorlar. Belirli çalışma saatleri altında yer alan hükümlüler daha sonra normal vatandaşlar gibi evlerine ailelerine dönüyorlar. Bu sayede aileleriyle bağlarını sürdürüp, güçlendirebiliyorlar” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları