loading
close
SON DAKİKALAR

Deniz Baykal, 3 yıl aradan sonra CHP kürsüsünde

Deniz Baykal, 3 yıl aradan sonra CHP kürsüsünde
Tarih: 12.02.2013 - 14:53
Kategori: Sendika

Deniz Baykal'ın isteği üzerine düzenlenen kapalı grup toplantısına Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, Adnan Keskin ve Gürsel Tekin toplantıda yer aldı...

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteği üzerine, bugünkü grup toplantısı, kamuoyuna kapalı gerçekleştirildi. 113 milletvekilinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Baykal, 'Mübadele anayasası, ulus devletini ver, başkanlığı al anayasasıdır. Başkanlık sistemine CHP, tüm gücüyle direnmelidir.' dedi.

Deniz Baykal, CHP grubunda kouşma yapıyor. 113 milletvekilinin katıldığı kapalı grup toplantısına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Kılıçdaroğlu yerine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin toplantıya katıldı.


'Ulus devletini ver, başkanlığı al anayasasıdır'

Yaklaşık iki saat boyunca, kapalı oturumda, CHP milletvekillerine konuşma yapan Baykal, konuşmasına, Türkiye Cumhuriyet'inin nasıl kurulduğunu anlatarak başladı. Başkanlık sistemine, CHP'nin var gücüyle direnmelidir diyen Baykal, konuşmasında şunları söyledi: "Mübadele anayasası, ulus devletini ver, başkanlığı al anayasasıdır. Başkanlık sistemine CHP, tüm gücüyle direnmelidir. Bunun için hepimizin mücadele etmesi gerekir. Ergenekon, büyük bir yalandır, yalan da olduğu da ortaya çıkmıştır. 1 Mart yaklaşıyor, bir panel düzenleyin, herkese 1 Mart'ı anlatmalıyız. Ulus devlet kavramı, modası geçmiş bir kavram değildir, Türk milletini, bir arada tutan bir kavramdır. Eğer, bu konuda bir kafa karışıklığı varsa bunu gidermek CHP'nin boynunun borcudur.' dedi


'Kılıçdaroğlu katılmadı'

Baykal'ın talebi üzerine düzenlenen kapalı grup toplantısı, belirlenen saatten yarım saat sonra başladı. 11:00'de başlaması gereken kapalı toplantıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katılmadı. 113 milletvekilinin katıldığı toplantıya, Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından Gürsel Tekin ile Adnan Keskin'in toplantıya katıldığı öğrenildi.


'Basının ilgisi yoğundu'


Sabahın erken saatlerinde Meclis'e gelen Deniz Baykal, kendisine yakın milletvekilleri ile toplantı öncesinde, durum değerlendirmesi yaptı. Grup toplantısı için 40 milletvekilinin erken saatlerde gelmesi üzerine, hazırlıkların hızlandırıldığı görüldü. Dakikaların ilerlemesi üzerine, gelen vekil sayısı 113'ü buldu.

'Kılıçdaroğlu'na yakın olanlar da katıldı'

Baykal'ın isteği üzerine yapılan toplantıda, Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Faik Tunay, Bülent Kuşoğlu, Aydın Ayaydın, Metin Lütfi Baydar, Yıldıray Sapan, Akif Hamzaçebi, Alaattin Yüksel ve Mehmet Ali Edipoğlu'nun da aralarında olduğu milletvekilleri hazır bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç da toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları