loading
close
SON DAKİKALAR

Deniz Gezmiş’in yeğeninden Muharrem İnce’ye Destek Açıklaması

Deniz Gezmiş’in yeğeninden Muharrem İnce’ye Destek Açıklaması
Tarih: 25.08.2014 - 10:19
Kategori: Siyaset

Kütahya'da bir araya gelen 24 eski İl Başkanı, CHP'nin sağa kaydığı ve parti içi demokrasi kanallarının işletilmediğini belirterek Muharrem İnce'ye destek kararı aldı.

CHP'nin 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak 18. Olağanüstü Kurultayında yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce için destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Son destek açıklaması, Kılıçdaroğlu döneminde gençlik kolları başkanlığı yapmış isimlerden geldi. Kütahya'da bir araya gelen 24 eski İl Başkanı, CHP'nin sağa kaydığı ve parti içi demokrasi kanallarının işletilmediğini belirterek Muharrem İnce'ye destek kararı aldı.

Eski Kütahya gençlik kolları il başkanı Ufuk Çiçek'in okuduğu bildiride, "Genel Merkez Yönetiminin parti içi demokrasi kurallarını yeterince işletmedikleri, örgütlerin hiçe sayıldığı ve çözümün sağda arandığı" belirtildi.

CHP'nin Atatürkçü ve Sosyal Demokrat çizgisinden uzaklaştığına dikkat çekilen bildiride "örgütün sesi olan, doğruları korkmadan ve güç dengesi gözetmeden söyleyen Muharrem İnce'ye desteğimizi bildiriyoruz." denildi.

Aralarında Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir ve Bolu'nun da olduğu 24 eski il başkanının imza attığı bildiriye, mevcut gençlik kolları başkanlarından da destek verenlerin olduğu ancak baskı sebebiyle kendilerini gizledikleri öne sürüldü.
Deniz Gezmiş’in yeğeni Naim Gezmiş’in de imzacılar arasında isminin bulunması dikkat çekti.

"TÜRKİYE KAMUOYUNA;

Bizler AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana gericiliğin pençesinde kıvranan ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için, gece gündüz sokaklarda mücadele eden, bedel ödeyen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yurtsever, onurlu gençleriyiz.
Yıllardır hiçbir şahsi çıkar ve beklenti gözetmeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği aydınlık ve bağımsız Türkiye yolunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için mücadele ediyoruz. Üzülerek belirtmeliyiz ki, gerekirse uğrunda canımızı bile verebileceğimiz partimiz son seçimlerden ağır mağlubiyetlerle ayrılmıştır. Partimizin Genel Merkez Yönetimi, görevde oldukları süreçte parti içi demokrasinin kurallarını yeterince işletememiş, örgütleri hiçe saymış ve çözümü sağ profilli adaylarda aramıştır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi partimiz açısından bir hezimettir. Hal böyleyken partimizin yöneticileri öz eleştiri vermek yerine başarısızlığın faturasını sandığa gitmeyen vatandaşa çıkarmış, Siyasal İslamcı cumhurbaşkanı adayımızın doğru bir seçim olduğunu açıklamışlardır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürkçü ve Sosyal Demokrat çizgisinden gittikçe uzaklaşması milyonlarca sol seçmen gibi biz partili gençleri de derin bir endişeye ve hayal kırıklığına itmektedir. Bizler yıllardan beri cebimizdeki yemek paramızı dahi partimizin başarısı uğruna harcarken, 1 Mayıs’larda işçinin, emekçinin yanında saf tutarken, 6 Mayıs’larda Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarını anarken, 1 Haziran’larda Gezi’de can verirken, bugün partimizin sağ politikalara hapsolmuş olmasını kabul etmiyoruz. Bizler partimizin eriyip gitmesine, sermaye partilerine benzemesine seyirci kalmayacağız.

Önümüzdeki olağanüstü kurultayda parti içi demokrasinin işlemesi için, parti tüzüğünün çağdaş demokratik sol anlayışa uygun bir şekilde değiştirilmesi için, lider sultasının ortadan kaldırılması için, iki seçimde başarısız olan genel başkanların tüzük gereği görevden düşmesi için, CHP Gençlik Örgütlerinde mücadele eden yoldaşlarımızın, partinin önemli noktalarında değerlendirilmesi için, partimizin solculaşması, demokratikleşmesi, devrimci duruşuna dönebilmesi için, her şeyden önemlisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin milyonlarca yurttaşa iktidar umudu verebilmesi için cesur bir çıkışla örgütün sesi olan, doğruları korkmadan ve güç dengesi gözetmeden söyleyen, değerli milletvekilimiz Muharrem İnce’ye çıktığı Genel Başkanlık yolunda desteğimizi bildiriyoruz.

Yaşasın Sol

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

Yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye"

Deniz Gezmiş’in yeğeninden Muharrem İnce’ye Destek Açıklaması

Bildiriye imza atan isimler:

Gençlik Kolları Ankara İl E. Başkanı Mert ÜNLÜ
Gençlik Kolları Antalya İl E. Başkanı Önder KURNAZ
Gençlik Kolları Artvin İl E. Başkanı Mehmet Çetin CAN
Gençlik Kolları Balıkesir İl E. Başkanı Oğuz Karataş
Gençlik Kolları Bolu İl E. Başkanı Mehmet Fırat KAYA
Gençlik Kolları Bursa İl E. Başkanı Taylan Devrim ERCAN
Gençlik Kolları Çanakkale İl E. Başkanı Barış ADAK
Gençlik Kolları Diyarbakır İl E. Başkanı Berat KUZU
Gençlik Kolları Edirne İl E. Başkanı Ebru KARAYALÇIN
Gençlik Kolları Erzurum İl E. Başkanı Naim GEZMİŞ
Gençlik Kolları Eskişehir İl E. Başkanı Çağkan TAŞÇI
Gençlik Kolları Gaziantep İl E. Başkanı Mehmet DURDU
Gençlik Kolları Izmir Il E. Başkanı Emre YILMAZ
Gençlik Kolları Karabük İl E. Başkanı Mert KOZULU
Gençlik Kolları Kastamonu İl E. Başkanı Cumhur GENÇ
Gençlik Kolları Kayseri İl E. Başkanı Emrah ÖZĞAN
Gençlik Kolları Kırklareli İl E. Başkanı Arif Emre ÖZDEMİR
Gençlik Kolları Kocaeli İl E. Başkanı Umur BAKKAL
Gençlik Kolları Kütahya İl E. Başkanı İbrahim ÖZTÜRK
Gençlik Kolları Muğla İl E. Başkanı Ozan ERCAN
Gençlik Kolları Sivas İl E. Başkanı Alpan POLAT
Gençlik Kolları Tekirdağ İl E. Başkanı Cem KOMŞU
Gençlik Kolları Yalova İl E. Başkanı Hakan KIRAN
Gençlik Kolları Van İl E. Başkanı Rıdvan AKTAŞ

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları