loading
close
SON DAKİKALAR

'Deniz tuzunun sofra tuzundan farkı yok'

'Deniz tuzunun sofra tuzundan farkı yok'
Tarih: 11.02.2012 - 21:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

İngiltere'de bir çalışmaya imza atan araştırmacılar, daha doğal ve sağlıklı olduğu öne sürülen kaya ve deniz tuzunun, sofra tuzundan hiçbir farkı olmadığını belirtti

İngiltere'de Which ve Consensus Action adlı tüketici örgütleri adına yapılan bir araştırmada, sofra tuzuyla daha pahalı satılan diğer tuzların kimyasal içeriklerinin farklı olmadığı belirlendi.

Kaya ve deniz tuzu üreticileri, gerçek tabloyu yansıtmadığı gerekçesiyle rapora tepki gösterdi.

Uzmanlar, günlük altı gramdan (bir çay kaşığı) fazla tuz tüketilmemesini öneriyor. Aşırı tuz tüketimi yüksek tansiyon, yüksek felç riski ve kalp rahatsızlıklarıyla ilişkilendiriliyor.

Araştırmada, sıradan tuzla kaya tuzu ve deniz tuzunun sodyum klorid içerdiği, yüksek miktarda tüketilmesi halinde hepsinin eşit derecede zararlı olduğu belirtildi.

Raporda, televizyon programlarında ünlü aşçıların halkı yemeklere deniz ya da kaya tuzu koymaya özendirmemesi, dengeli bir beslenmede yemeklere fazladan tuz ilave etmeye gerek olmadığı kaydedildi.

Uzmanlar, bazı tuz üreticisi şirketlerin deniz ve kaya tuzlarının daha doğal olduğu ve vücut için gerekli mineralleri içerdiğini söyleyerek halkı yanılttıklarını söylüyor.

Which adına yapılan bir araştırmaya katılanların üçte biri, deniz tuzunun sofra tuzundan daha yararlı olduğuna inandığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları