loading
close
SON DAKİKALAR

Denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza kesildi

Denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza kesildi
Tarih: 07.06.2020 - 10:57
Kategori: Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Dr. Bülent Halisdemir, denizi kirleten 19 gemiye 36 milyon lira ceza yazdıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, küresel bir sorun haline gelen çevre kirliliğinin farkında olarak hem yurttaşların bilinçlenmesi hem de çevre temizliği için birçok etkinliğe imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her gün çok sayıda insanı ağırlayan Marina’da deniz kirliliğine dikkat çekmek için dalış gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda görevli balık adamlar, insan kaynaklı pek çok atığı denizden çıkardı. Balık adamlar dalış yaparak sandalyeden şişeye, plastik atıklardan alışveriş sepetine kadar insan kaynaklı birçok atığı denizden çıkardı. Yeri mavilikler olmayan pek çok atık yurttaşlarda farkındalık yaratmak için sergilendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, ilgili müdürler ve temizlik ekipleri katıldı.

“19 gemiye 36 milyon lira ceza yazdık”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yürüttükleri çalışmalarla yurttaşlarda çevre konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi. Marina’daki etkinliğin Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik ve deniz polisinin ortak çalışmasıyla gerçekleştiğini söyleyen Halisdemir, “Denizlerimizin özellikle insan eliyle kirletilmesi bizleri üzüyor. Biz bu farkındalığı vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Deniz araçlarının denizi kirletmesini istemiyoruz. Bu konuda yüzlerce denetim yaptık. 19 gemiye 36 milyon gibi bir ceza yazmak zorunda kaldık. Amacımız ceza değil, amacımız caydırıcılık. Biz Mersinliler’in denize küsmesini istemiyoruz. Bizlerin vatandaşlarımızdan isteği deniz ortamına istenmeyen maddeleri atmamaları, bu konuda duyarlı olmaları” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları