loading
close
SON DAKİKALAR

Denktaş'ın durumu kritik

Denktaş'ın durumu kritik
Tarih: 11.02.2012 - 22:17
Kategori: Dünya

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumu ciddileşti.

Hastaneden yapılan açıklamada 88 yaşındaki Denktaş'ın durumunun kritik olduğu vurgulandı. Rauf Denktaş'ın doktorlarının birkaç saat içinde detaylı bir açıklama yapmaları bekleniyor.

Çoklu organ yetmezliğinden sağlık durumu ciddileşen Denktaş, aşırı su kaybı nedeniyle bu hafta başında hastaneye kaldırılmıştı.
 
24 Mayıs’ta beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan KKTC’nin Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 29 Ekim’de hastaneden taburcu edildikten sonra ilk kez 15 Aralık’ta evinden dışarı çıkmıştı. Havanın da güzel olmasından yararlanarak ilk kez evinden çıkan Denktaş, "Benim için ’ölüyor’ dediler, dışarı çıktım" demişti.
 
Denktaş, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 Temmuz’da Ankara’ya, Genelkurmay Başkanlığı Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmüştü. Rauf Denktaş’ın tedavisine Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) devam edilmişti.

Beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için 25 Ağustos’ta ameliyat edilen Denktaş, 30 Ağustos’ta da KKTC’ye YDÜ Hastanesi’ne getirilmişti.

Denktaş, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin artması nedeniyle 5 Eylül’de YDÜ Hastanesi’nde yeniden ameliyat olmuş, 29 Ekim’de de taburcu edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları