loading
close
SON DAKİKALAR

Deri-iş işçileri yasayı protesto etti

Deri-iş işçileri yasayı protesto etti
Tarih: 05.02.2013 - 18:36
Kategori: Sendika

Deri-İş Sendikası istatistiklerin açıklanmasının ardından baraj engeline takılmasını Tuzla’da üyeleriyle birlikte protesto etti...

Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesindeki Deri-İş üyesi işçiler fabrikalarından çıkarak Traktörler Durağına doğru yürüyüş yaptı. Eyleme bine yakın deri işçisi katıldı.

“Hükümet yasanı al başına çal”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarıyla yürüyen işçilere, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Tek Gıda-İş Genel Merkez Yöneticisi Recep Ali Çelik, Yol-İş Şube Başkanı Erdem Arcan, Basın-İş Şube Başkanı Levent Dinçer, TÜMTİS Şube Başkanı Ersin Türkmen, Belediye-İş Şube Başkanı Muhammed Ceylan, EMEP İl Yöneticisi Metin İlgün de destek verdi.

Deri işçilerine seslenen Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, mücadeleci sendikaları tasfiye etmeyi amaçlayan yasanın çıkmasının ardından 92 sendikanın yüzde 1 barajını geçemediğini ve toplu sözleşme hakkının ellerinden alındığını ifade etti.

Baraj sisteminin anti demokratik olduğunu, bunu yanı sıra yeni yasayla iş kollarının da birleştirilerek birçok sendikanın yetkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Servi, Türk-İş bile kurulmadan önce kurulan bir sendikanın bu şekilde engellenemeyeceğini, 65 yıllık mücadele tarihi içinde her zaman fiili mücadele yürüten bir sendika olduklarını söyledi.

Deri-İş’in 1990’lı yıllarda deri sanayinin Kazlıçeşme’den Tuzla’ya taşınırken de yok edilmek istendiğini hatırlatan Servi, “Ancak deri işçileri fiili ve meşru bir mücadele ortaya koyarak sendikasıyla bütünleşerek, mücadele ederek, direniş çadırları kurarak, barikatlar oluşturdu. Dün olduğu gibi bugün de fiili ve meşru zeminde diğer emek dostlarıyla mücadelemizi birleştireceğiz ve bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Bu zamana kadar haklarını fiili mücadele ile elde ettiklerini söyleyen Servi, yasal engellere rağmen Deri-İş’in varlığını sürdüreceğini kaydetti.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları