loading
close
SON DAKİKALAR

Deri işçileri 'Gezi Parkı' için iş bıraktı

Deri işçileri 'Gezi Parkı' için iş bıraktı
Tarih: 19.06.2013 - 13:55
Kategori: Gündem

Tuzla'da deri işçileri Gezi Parkı eylemlerine iş bırakarak katıldı. İşçiler polis şiddetine karşı bir yürüyüş de yaptı...

Gezi Parkı'nda başlayan ve 20 gündür Türkiye'nin her yerine yayılan eylemlere Tuzla Organize Sanayi'de çalışan deri işçilerinden destek geldi. 2 saat iş bırakan deri işçileri hükümetin baskıcı politikalarını protesto etti.
Sabah erken saatlerde Yıldız Deri önünde toplanan işçiler buradan 182 gündür direnişte olan ISMACO işçilerinin direniş çadırına yürüdü. Gümrük kapısını trafiğe kapatan işçiler "Her yer Taksim her yer direniş", "Genel grev genel direniş", 
"Yaşasın halkların kardeşliği", "ISMACO'ya sendika girecek" sloganları attı.

Burada bir konuşma yapan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi "Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu eylemler 3-5 ağaç meselesi değil, hükümetin 10 yıldır halkın özgürlük, demokrasi, barış, insanca yaşam, sendikal haklar gibi taleplerini baskılamasına karşı bir isyandır" dedi.

Deri-İş'in sadece sözleşme ya da ücret meseleleriyle değil demokrasi sorununa da duyarlı olduğunu kaydeden Servi, emekçilerin özgür, demokratik bir yaşam sürmeleri için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
"Polis gazı, copuyla bu ülke yönetilmez. Başbakan insanların yaşamlarına saygı göstermeli ve üslubunu düzeltmelidir" diyen Servi eylemlerde ana akım medyanın tutumunu da eleştirdi ve emekten yana gazete ve televizyonlara yapılan baskıları kınadı.

Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay da, ISMACO'da 9 işçinin sendikaya üye olduğu için işten atıldığını hatırlattı ve direniş çadırını ziyaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın sorunun çözümüne dair verdiği sözü tutmadığını dile getirdi. 

(İstanbul/EVRENSEL)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları