loading
close
SON DAKİKALAR

Dev bankalardan Türkiye uyarısı

Dev bankalardan Türkiye uyarısı
Tarih: 07.01.2014 - 14:17
Kategori: Ekonomi

Wall Street'in dev bankaları Goldman Sachs, JP Morgan ve Morgan Stanley yatırımcılarına gelişmekte olan ülkeler için uyarı yaptı...

Goldman Sachs yatırımcılarına gelişmekte olan ülkelerdeki pozisyonlarını 3′te 1 oranında azaltmasını önerdi. Morgan Stanley de TL’nin daha da değer kaybedeceğini savundu.

Goldman Sachs yatırımcılara gelişmekte olan ülkelerdeki pozisyonlarını üçte bir oranında azaltmaları tavsiyesinde bulundu. Goldman Sachs bu tavsiyesine temel olarak gelişmekte olan ülkelerin önümüzdeki 10 yıl içinde önemli ölçüde düşük performans göstereceği tahminini gösterdi.

Bloomberg’in haberine göre JP Morgan ise yerel para birimi cinsinden tahvillerin 2004′ten bu yana sağladığı getirilerin yüzde 10′unu sağlayacağını savundu. Morgan Stanley ise gelişmekte olan ülkeler para birimlerinin dolara karşı daha da düşeceğini tahmnin etti.

Morgan Stanley Türk Lirası ile birlikte Brezilya Reali ve Rus Rublesi’nin 2013′teki düşüşlerine rağmen daha da fazla değer kaybı yaşayacağını belirtti.

‘KIRILGAN BEŞLİ’
Morgan Stanley geçtiğimiz Aralık başında yatırımcılarına gelişen ülkeler para birimleri pozisyonlarını azaltmaları tavsiyesinde bulunmuştu. Aynı banka Ağustos 2013′te Brezilya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye’yi dış sermaye akışına bağımlı olmaları sebebiyle ‘Kırılgan Beşli’ olarak adlandırmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları