loading
close
SON DAKİKALAR

DEVA Partisi Genel Ali Babacan; İstediğiniz kadar Körfez ülkelerinden para isteyin; dökme suyla değirmen dönmez!

DEVA Partisi Genel Ali Babacan; İstediğiniz kadar Körfez ülkelerinden para isteyin; dökme suyla değirmen dönmez!
Tarih: 30.11.2023 - 11:15
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Haftalık Değerlendirme Toplantısını TBMM’de gerçekleştirdi. Babacan; ‘3 Aralık’ta ilk grup belediye başkan adayımızı açıklayacağız’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Haftalık Değerlendirme Toplantısını TBMM’de gerçekleştirdi. Babacan’ın gündeminde ekonomi ve yargı alanındaki gelişmeler, sunulan torba yasa, yerel seçimler ve Filistin İsrail meselesi vardı.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyleydi;

‘Koskoca ülke Survivor setine döndü’

“Türk-İş açıkladı. 4 kişilik bir ailenin şu andaki açlık sınırı 14 bin liranın üzerine çıkmış durumda. 14 bin liralık açlık sınır ne demek? ‘4 kişilik bir aile eğer 14 bin liranın altında gelire sahipse o ailenin aç kalması’ demek. Son aylarda açlık sınırı, asgari ücretin çok üzerinde seyretmeye başladı. Resmî enflasyonla, açlık sınırıyla asgari ücret arasındaki fark gittikçe büyüyor. Buna rağmen hükûmet ne diyor? ‘Hedeflenen enflasyon oranında maaşlar artmalı’ diyor. Bu ne demek? Bu yıl oluşan enflasyon farkını unutturmak, gelecek yıl için açıkladıkları, tutup tutmayacağı belli olmayan düşük bir enflasyon üzerinden maaşlara zam vermek. Kimse kimseyi aldatmasın. Yoksulluk sınırı 45.686 liraya çıkmış durumda. Türkiye’de kaç haneye acaba 45 bin lira veya üzerinde bir gelir giriyor? Artık karın doyurmak yaşam savaşına dönmüş durumda. Koskoca ülke Survivor setine döndü.”

‘Hukuk güvenliği yoksa o ülkeye yeterince yatırım gelmez’

Babacan konuşmasına şöyle devam etti: “Bizzat Cumhurbaşkanı’nın seçimler önce söz verdiği hâlde faizi beş kat artıran kendileri oldu. ‘Enflasyon düşecek, daha da düşecek’ derken enflasyonun sürekli arttığına tüm millet, 85 milyon şahit oldu. Defalarca tekrar ettim, ilk 2013’te söylemiştim bundan 10 sene önce. Boşuna uğraşmasınlar. Hukuk olmadan bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Türkiye gibi doğal kaynağı sınırlı olan ülkelerin en önemli kaynağı güvendir. Bir ülkede hukuk güvenliği yoksa o ülkeye yeterince yatırım gelmez. İstediğiniz kadar Amerika’ya turlara gidin, finans merkezlerini dolaşın, defalarca körfez ülkelerinden tekrar tekrar tekrar para isteyin; dökme suyla değirmen dönmez.”

‘Çareyi New York’ta, Londra’da, Körfez’de aramayın: Ekonomiyi düzeltmek için ikna edilmesi gereken yer Beştepe’

“Türkiye’de kamuda çoklu maaş uygulaması aynen devam ediyor. İşe alımlarda torpiller, ihalelerde kayırmalar aynen devam ediyor. Altı ayda düzelme var mı? Yok. Beştepe’nin şaşalı israf görüntüleri aynen devam ediyor. Devleti batırma projesi olan Kur Korumalı Mevduat, hâlâ bu ülkenin Merkez Bankasından milyarlarca dolar karşılıksız para basarak ödeniyor. Yargıya müdahale artarak devam ediyor. Anayasa Mahkemesi’ni ve AİHM’i tanımamazlık aynen devam ediyor. Sokak ortasında gerçekleşmiş bir cinayetin failleri, Sinan Ateş’in failleri hâlâ korunmaya devam ediliyor. İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısının yargıdaki rüşvet çarkı ile ilgili şikayetinin üzerine hâlâ gidilmiyor. Böyle mi düzelecek ekonomi? Ekonomi yönetimindeki arkadaşlar havanda su dövsün dursun. İyi niyetle istedikleri kadar çaba göstersinler. Onlar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama ayakları bu ülkenin hukuksuzluk ve adaletsizlik zincirleriyle bağlı. Siz sahiden enflasyonu düşürmek istiyorsanız öyle çok uzaklarda çareyi aramayın. Öyle New York, Londra yok Uzak Doğu, Körfez. Çare oralarda değil. Bu işi gerçekten çözmek istiyorsanız sizin görüşmeniz gereken bir kişi var. Onun da adresi Beştepe, Ankara. Gidin onu ikna edin.”

‘Torba kanun teklifi yanlış uygulamaların son örneğidir’

“Bu teklifte; haksız servet transferini önleyecek, imar rantlarını vergilendirecek, vergide adaleti ve öngörülebilirliği sağlayacak hiçbir adım yok. Vergi Cennetlerine yapılan transferlerden stopaj alınmasına ilişkin bir adım yok. Tarım sektöründe kullanılan mazottaki ÖTV’nin çiftçilerimize tam olarak iadesi ile alakalı bir adım yok. Ücretlilerin Gelir Vergisi Kanunu’nun 89’uncu maddesinde yer alan eğitim, sağlık harcamaları gibi indirim unsurlarını matrahlarından indirebilmelerine imkân sağlayan hususlar yok. Tam tersine bu teklifte mevcut yanlışların daha da ötesine gidilen, yanlışların devamını getiren maddeler var. Kamuda çoklu ve ballı maaş uygulamasına son verme yönünde hiçbir adım atılmazken, tam tersine kamu görevlilerinin ekstra gelir elde etmesine yasal dayanak oluşturan madde koyuyorsunuz bu torba kanuna. Cumhurbaşkanına vergi düzenlemesine ilişkin çok sayıda yeni yetkiler veriyorlar bu yasayla. Bütçe hakkı Meclis’indir, vergi ile ilgili önemli düzenlemeler Meclis’te yapılır.”

‘Bahçeli’ye sesleniyorum: yardımcılarınızın arkasına saklanmayın, kendiniz cevap verin’

“Geçen hafta %10’luk oyuyla sadece AK Parti’yi değil koskoca ülkeyi esir alan, ülkenin üstüne kayyum gibi atanan Bahçeli’den söz etmiştim. Altı gün sonra kendisinden değil de bir temsilcisinden cevap geldi. Şaşırılacak bir cevap da değil. Zaten tek bildikleri küfür, hakaret, iftira, bağırma, çağırma. Ben Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Öyle yardımcılarınızın arkasına falan hiç saklanmayın, çıkın ne söyleyeceksiniz, bana cevap verin, söyleyin. Yine kendisine soruyorum: Sayın Bahçeli, bugüne kadar bu ülkenin yararına, bu ülkenin menfaatine hangi icraatınız oldu? Bu otoriter rejim heveslilerinin tam karşısında durmaya devam edeceğiz.”

‘Hükûmet, kısa yoldan zengin olmayı özendiren bir ekonomik iklim yaratmıştır’

Son günlerde bu gizli fon dolandırıcılığı, sosyal medya fenomenleri üzerinden kara ve kayıt dışı para aklama, vergi kaçırma gibi olayları değerlendiren Babacan: “Bu tür hadiseler iktidarın ekonomi, hukuk ve şeffaflık alanlarında oluşturduğu yozlaşmış bir ortamın tezahürüdür, başka bir şey değildir. Bu hükûmet, alın ve akıl teri dökerek kazanç elde etme yerine ölçüsüz rant, rüşvet, yolsuzluk ve köşe dönme anlayışıyla kısa yoldan zengin olmayı özendiren bir ekonomik iklim yaratmıştır ülkede. Bu ülkenin resmî dokümanlarından biliyorsunuz yolsuzluk kelimesi çıkarılıyor. Böyle bir ortamda şeffaflığı, denetimi, iç kontrolü ve hesap verebilirliği yok eden bir yönetimin Türkiye’yi bu bataklıktan çıkarma şansı yoktur” ifadelerini kullandı. 

‘Hükûmet, Filistin için slogan atmak dışında icraat üretemiyor’

Babacan Filistin ve İsrail meselesini de değerlendirerek: “İsrail’in Gazze’deki saldırıları ağır ve insafsız şekilde devam ediyor. İlk günden beri tekrar ediyoruz; İsrail’in işlediği bu insanlık suçuna destek olan ülkeler, bu suçun ortağıdır ve bu kara lekeyi onlarca yıl temizleyemeyeceklerdir. Tarafların, Türkiye’yi bu konuda arabulucu olarak görmemesi, kabul etmemesi, Türkiye’yi garantör bir ülke olarak görmemesi, kabul etmemesi de ülkemiz adına hicap duyulması gereken bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti ne yapıyor? Kuru hamaset, sokak eylemleri, sloganlar, ‘Eyyy’ nidaları ama bunların hiçbirisi Filistin’deki kardeşlerimizin canlarını kurtarmaya yetmedi. İç kamuoyuna dönük propagandaya malzeme edilen Filistin davası, Filistin’deki bebekleri bombalanmaktan kurtaramadı.”

‘Bu seçim mutlu şehirler için DEVA’ya oy verecek milyonların seçimi’

“Yerel seçimlere bugün itibarıyla tam 4 ay var. Daha evvel de söylemiştim: Biz DEVA Partisi olarak yerel seçimlere kendi adımızla ve kendi adaylarımızla gireceğiz. Ülkemizin dört bir yanına DEVA Belediyeleriyle hizmeti ulaştırmanın şu an bir hazırlığı içerisindeyiz. İktidarın yozlaşmalarına, yolsuzluklarına; temiz ve şeffaf belediyecilik ile cevap vereceğiz. Muhalefetin ‘İktidar partisi olmadığımız için iş yaptırmıyorlar’ bahanesine, güçlü icraatımızla cevap vereceğiz. Belediyeleri; vatandaşlarımızın evi, sokakların sesi, halkın sorunlarının çözüm adresi yapacağız. Demokrasiyi yerelden güçlendireceğiz. İsrafı, haramı yerelde sileceğiz. Tüm vatandaşlarımızı tam demokrasi için yerelde DEVA’yla birlikte yürümeye davet ediyorum.”

‘3 Aralık’ta ilk grup belediye başkan adayımızı açıklayacağız’

“3 Aralık Pazar günü, ilk grup belediye başkan adayımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye’nin dört bir yanından, tüm Türkiye coğrafyasından yaklaşık 50 adayımızı duyuracağız. Böylece tüm Türkiye sathında il il, ilçe ilçe adaylarımız çalışmaya başlayacak. Belediyecilik için siyasi etik kurallarımızı bir sözleşme halinde tüm adaylarımızla imzalayacağız. Bu DEVA farkı olacak.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları