loading
close
SON DAKİKALAR

''Devlet içinde çeteler yaratılıyor''

''Devlet içinde çeteler yaratılıyor''
Tarih: 03.10.2012 - 19:08
Kategori: Siyaset

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''Hükümet eliyle devlet içinde çeteler yaratıldığını'' iddia etti...

Kart, düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılından itibaren Türkiye'de kamu personeli alımında, tayin ve terfi işlemlerinde organize bir şekilde ''nüfuz suistimalleri'' yapıldığını ileri sürdü.

Özellikle Emniyet odaklı, komiser yardımcılığı sınavlarında soruların belli gruplara servis edildiğini savunan Kart, ''Hükümet eliyle devlet içinde çeteler yaratılıyor. Çeteleşme anlayışı ağırlıklı olarak Emniyet bünyesinde odaklanıyor'' dedi.

25 Mart 2012 tarihinde yapılan komiser yardımcılığı sınavını kazanan 500 kişiden 223'nünün soyadı benzerliği bulunduğunu anlatan Kart, ''Listenin salt bu görüntüsü bile sınavlardaki hukuksuzluğu, soru hırsızlığını ve servisi doğrular niteliktedir'' diye konuştu.

Bu ''illegal yapılanmanın'' yargı ve Emniyeti kontrol ettiğini belirten Kart, böyle bir yapılanmadan toplumsal barış çıkamayacağını kaydetti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, dünkü grup toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na adeta talimat verdiğini ileri süren Kart, ''(Yıl sonuna kadar çalışmalar bitsin) dedi. Kendi mantığı içinde emir verdi. 

Bu konuşma, iktidarın, yeni Anayasanın uzlaşma içinde hazırlanması konusunda ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesidir. Biz uzlaşma içinde çalışıyoruz ve Başbakan izin verdiği kadar çalışacak değiliz'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları