loading
close
SON DAKİKALAR

Devlet memurlarına çocuk yardımı teklifi

Devlet memurlarına çocuk yardımı teklifi
Tarih: 24.04.2013 - 13:19
Kategori: Siyaset

CHP Devlet memurlarının aile ve çocuk yardımı miktarlarının artırılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığına bir Kanun teklifi verdi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba imzalı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 202’nci maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi gerekçesi ile şöyle;

Ülkemizde evli bulunan devlet memurları aile yardım ödeneği almaktadırlar. Bu ödenek kapsamında evli kamu çalışanları ve çocukları için yasada belirtilen şartlar altında ödeme yapılmaktadır. Memur maaşlarının düşük ancak hayati giderlerin pahalı olduğu ülkemizde aile yardım ödeneği günümüz şartlarında yeterli olmamaktadır.

Her fırsatta yeni zamları vatandaşa güncelleme adı ile sunan AKP hükümeti, konu çalışanların maaş ve aldıkları yardımlara geldiğinde “güncelleme” oranını düşük tutmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler verilerine göre, yaşam süresinin uzaması ve doğum oranındaki düşüş nedeniyle dünyada 60 yaş ve üzeri nüfusun oranının hızla yükseldiğini belirtmesi ve Dünya nüfusunun onda birini 60 yaş ve üzeri oluşturduğu, sürekli artan bu rakamın 2050 yılında 2 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini belirtmesi ileride ülkemizin genç nüfus oranının azalacağı endişesi mevcuttur. Bu bağlamda Sayın Başbakan’ın evli vatandaşlara “en az 3 çocuk” telkini kamuoyunun malumudur. 3 çocuklu bir ailenin ülkemiz şartlarında refah seviyesi ve hayat kalitesinin ne kadar yüksek olduğu da bilinmektedir.

Sayın Başbakan’ın basına yansıyan son konuşmalarında 5 çocuk talebi ülke geleceğinin kurtuluş reçetelerinden biri olarak lanse edilmektedir. Çalışanların aldıkları ücretler baz alındığın bu istekler sadece ve sadece birer temenniden öteye gidememektedir. Devlet memurlarının zaten mevcut yasada var olan düşük aile yardım ödeneği ile aldıkları çocuk yardımları “en az 3 çocuk” isteğini karşılamaktan yoksundur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 202’nci maddesinde yer alan aile yardımı ülke şartları göz önüne alınarak iyileştirilmesi gerekmektedir. Ekonomik anlamda küçük bir rahatlama sağlanan kamu çalışanları için bu değişiklik elzemdir.


DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ


MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 202 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “1500” ibaresi “4500”, “250” ibaresi “500” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları