loading
close
SON DAKİKALAR

DHKP-C'de hakim hem serbest bıraktı hem tutukladı!

DHKP-C'de hakim hem serbest bıraktı hem tutukladı!
Tarih: 12.03.2013 - 17:07
Kategori: Gündem

0 kişi için aynı hakim tarafından verilen serbest bırakma ve tutuklama kararları içinden çıkılmaz bir kısır döngü yarattı...

ANKARA - Ankara'da geçen ay gözaltına alınan 30 kişi için verilen son tutuklama kararı bir hukuk garabetini de ortaya çıkardı. Daha önce şüphelileri serbest bırakan hakim, bu sefer sanıkların tutuklanmasına karar veren hakim konumuna geldi. Avukatlar, hakimlerin usule uygun davranmadığı görüşünde.
DHKP-C'ye yönelik yapıldığı açıklanan operasyonların Ankara ayağında, “terör örgütü üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınan 30 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle TMK 10. Madde ile görevli 1 No'lu Hakimliğe sevk edildi.

1 NO'LU HAKİM SERBEST

1 No'lu Hakim Abdullah Bahçeci, 22 Şubat 2013 tarihinde, 9 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken 21 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Soruşturmayı sürdüren savcı, verilen serbest bırakılma kararına itiraz etti. Savcılığın itiraz kararı ile ilginç gelişmeler yaşandı.


2 NO'LU HAKİM TUTUKLATTI 

Savcılığın 1 No'lu hakimlik kararına yaptığı itirazı, TMK 10. Madde ile görevli 2 No'lu Hakimlik görüştü. 2 No'lu Hakim Nihal Uslu, savcılığın yaptığı itiraz üzerine 8 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarttı. Hakim Uslu’nun “yakalama kararı” 7 Mart 2013 tarihini taşıyor. Yakalama kararı üzerine daha önce serbest bırakılan şüpheliler Ankara Adliyesi'ne getirilerek karar yüzlerine okundu.

1 NO'LU HAKİM UYGULADI!

Kararın yüzlerine okuma işlemi de daha önce, “sağlık ve ailevi sorunlar” gerekçesiyle bazı şüphelileri adli kontrol kararı ile serbest bırakan 1 No'lu Hakim Abdullah Bahçeci tarafından yapıldı. Böylece daha önce şüphelileri serbest bırakan Hakim Abdullah Bahçeci, bu sefer söz konusu kişilerin tutuklanmasına karar vermiş oldu. Bu garip durumun gerekçesi olarak, 1 No'lu Hakimliğin 'nöbetçi' olması gösterildi.

İTİRAZA DA 2 NO'LU HAKİMLİK BAKACAK


Ortaya çıkan bu durum nedeniyle Hakim Bahçeci bile, “Yapılacak bir durum bulunmamaktadır. Karara itiraz edin” değerlendirmesi yaptı. Tutuklama kararı 2 No'lu Hakimlik tarafından verilmiş olmasına rağmen karara yapılacak itiraz da yine 2 No'lu hakimlik tarafından karara bağlanacak.

KISIR DÖNGÜ 

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, uygulamaya tepki göstererek, “Usül hükümlerine göre yapılması gereken, 8 KESK’linin yakalama kararı verilen 2 No'lu Hakimliğe çıkarılarak burada bir değerlendirme yapıldıktan sonra tutuklama veya serbest bırakma kararı verilmesiydi. Bu karara karşı da Ankara 3 No'lu Hakimliğine itiraz edilecekti. Peki şimdi ne oldu? Serbest bırakan hakime tekrar şüpheliler tutuklattırıldı! Haklarında yakalama kararı çıkaran mahkemeye de itiraz etmeleri söylendi. Tam bir kısır döngü. Söz konusu karar açıkça CMK’ya ve Anayasa aykırıdır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları