loading
close
SON DAKİKALAR

Dilan Dursun'un Soruşturma Dosyasına Gizlilik Kararı

Dilan Dursun'un Soruşturma Dosyasına Gizlilik Kararı
Tarih: 19.07.2013 - 16:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Dilan Dursun’u ağır yaralayan şüpheli polisler lehine bir karara imza attı...

Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru hakkındaki davada, mahkemenin “soruşturma izni yok” gerekçesiyle dosyayı savcılığa göndermesinin yankıları sürerken bir başka mahkeme ise Dilan Dursun’u ağır yaralayan şüpheli polisler lehine bir karara imza attı. 20 yaşındaki Dilan Dursun’un ağır yaralanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mustafa Demir, mahkemeye başvurarak dosyayla ilgili kısıtlama kararı talep etti.

8 Temmuz tarihli savcılık dilekçesinde, dosyada Dilan’ın vurulduğu bölgede olay günü görev yapan araç ve personel isim listesinin bulunduğu, 5 MOBESE kamera görüntüsü, 1 TRT görüntüsü, 1 adet telsiz kayıtları ile akrepte görevli polislerin isimlerinin yer aldığı ifade edilirken bu belgeler üzerinde incelemenin devam ettiği ifade edildi.

Kamera görüntüleri üzerinde bilirkişi incelemesinin sürdüğü, bir kısım tanık beyanlarının alınacağı belirtilen dilekçede, “Bu aşamada dosya içeriğinin incelenmesi veya dosyadan örnek alınması soruşturmanın selameti açısından tehlike oluşturabilir” denildi.

Başvuruyu değerlendiren Ankara 20. Sulh Ceza Mahkemesi, kısıtlama kararı verdi.

Kararın, Dilan’ın akrep içinden atılan gaz bombasıyla vurulmasına ilişkin görüntünün savcılığa ulaşmasının ardından alınması dikkat çekti.

Kaygılıyız

Dilan Dursun’un avukatı Doğukan Tonguç Cankurt, “Bu kararla dosyayı inceleme ve dosyadan örnek almamız engellenmiştir. Öncelikle karara derhal itiraz edeceğiz. Kararın gerekçesi soruşturmanın selametinin tehlikeye düşebileceği olarak belirtilmiştir ancak bizce soruşturmanın selametini tehlikeye düşürecek karar budur. Çünkü bu kararla birlikte soruşturmanın açık ve hızlı bir şekilde yürütülmesi tehlikeye girmiştir. Soruşturmanın gidişatından kaygılıyız” dedi.

"ETHEM İÇİN KIZILAY'A GİTTİM"

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Dilan Dursun 16 Haziran’daki polis müdahalesinde ağır yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcıya ifade vermişti.

Ethem Sarısülük'ün cenazesine katılmak üzere kaldığı Beştepe Kız Öğrenci Yurdu’ndan tek başına çıkarak Kızılay'a geldiğini söyleyen Dursun olayı şöyle anlattı:

“Yurttan tek başıma çıktım. Kızılay’a gelince okuldan arkadaşlarımla karşılaştım. Polis Kızılay’da tazyikli su ve biber gazıyla müdahaleye başlayınca Kurtuluş’a doğru kaçtım. Başımdan vurulduğum noktaya geldiğimde yanımda kimse yoktu. Buradan yurda dönmeye karar verdim ama önceden bildiğim bir yer olmadığı için nasıl gideceğimi bilmiyordum. Bir kaç adım yürüdüğümde karşıma TOMA ve akrep çıktı. Bunların bulunduğu yerden geçemeyeceğimi anlayınca geri dönüp yürümeye başladım. Polis bu sırada çevrede hiç kimseye müdahalede bulunmuyor, gaz bombası atmıyordu. Ben arkamı dönüp yürümeye başlayınca kafamın arkasına bir darbe geldi ve bayıldım. Gerisini hatırlamıyorum.”

"ETHEM'İN ADIYLA HATIRLADIM"

Bu sırada kimseye müdahale edilmezken başına arkadan gaz bombası gelmesiyle polisin doğrudan kafasına nişan almış olabileceğini söyleyen Dursun, hâlâ tedavi gördüğünü, hastanede göz ve beyin kontrollerinin tekrar yapılacağını anlattı. Doktorlar olayı hatırlatmamaları yönünde aileyi uyarınca kendisine geldiğinde trafik kazası geçirdiğini zanneden Dilan, milletvekilleri ve çok sayıda ziyaretçi gelince olayın trafik kazası olmadığını anlamaya başladığını söyledi. Dursun, “Yoğun bakımdan çıkıp dinlenme odasına geçmemin üçüncü günü Ethem Sarısülük’ten bahsedilince başıma gelen olayı hatırlamaya başladım” dedi.

(Alican Uludağ/Cumhuriyet ve Başka Haber)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları