loading
close
SON DAKİKALAR

''Dileriz ki Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur''

''Dileriz ki Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur''
Tarih: 18.12.2013 - 18:50
Kategori: Siyaset

CHP Tunceli Milletvekili Aygün: ''Dileriz ki İstanbul’daki cesur savcıların yürüttüğü bu mücadeleyle Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur''

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, “Dileriz ki İstanbul’daki cesur savcıların yürüttüğü bu mücadeleyle Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur” dedi.

Aygün, Gezi parkı eylemlerinde, kampüste pankart astıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırma cezası aldıkları belirtilen Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin Aygün, Alanya İşletme Fakültesi’nden 10 öğrencinin, okul binasına, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden 5 kişinin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart astıklarını söyledi. Bu öğrencilere bir ay okuldan uzaklaştırma cezası verildiğini belirten Aygün, bunun haksızlık olduğunu ifade etti. Aygün toplantıda, söz konusu pankartın binaya asılmasına ilişkin görüntüleri izletti.

İstanbul merkezli operasyona değinen Aygün, çocukları gözaltına alınan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunarak, “Eğer adalet varsa bu afişi asan çocuklardan değil AKP’lilerden hesap sorulmalı. Dileriz ki İstanbul’daki cesur savcıların yürüttüğü bu mücadeleyle Türkiye’deki talan ve hırsızlık düzeni paramparça olur” şeklinde konuştu.

Söz alan öğrenciler ise pankartı astıkları sırada binada herhangi bir eğitim faaliyeti olmadığını, aslında kendilerinin eğitim haklarının gasp edildiğini ifade etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları