loading
close
SON DAKİKALAR

Dilipak: İnsanlar bize bakıp dinden soğuyor

Dilipak: İnsanlar bize bakıp dinden soğuyor
Tarih: 28.10.2021 - 11:14
Kategori: Medya

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında İslam coğrafyasından örnekler verip bir dizi eleştiride bulundu.

 İslamın Allah’ın dini olduğunu belirten Dilipak, “Suudi hanedanının haline bakın, ya da BAE emirliğinde yaşananlara, Mısır’da yaşananlara bakın. Bizdeki birilerinin haline bakın. O kibir abidesi (!), saltanat sahipleri karşısında ilim, hikmet ve tevazu sahibi, 'suratı kurumuş kara üzüm misali bir zenci' benim için daha değerli olacaktır, Resulullahın buyurduğu gibi. Bilad-ı İslam’da mektepler, dünden bugüne kademe kademe nesillerin kalplerini ve beyinlerini viraneye çevirdi. Ve dediler ki, 'cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkündür'. Ve onlar makam ve servet sahibi oldular. Eski dostlarını unuttular” diye yazdı.

Koronavirüs’ün İslam dünyasındaki uyuşukluk ve meskeneti ortaya çıkardığını yazan Dilipak, "Düne göre siyaset ve iktisadi güç olarak bin kat daha zengin ve güçlüydü kimileri, ama haksızlıklar karşısında sesleri çıkarmadılar. Dindar görünümlü birileri dinleri te’vil ederek gerçeklere sırtlarını döndüler. Dut yemiş bülbüle döndüler” dedi.

"Şimdi bakıyorsunuz İstanbul sözleşmesi, Lanzarotte, Hayvan hakları, İklim sözleşmesi, AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP, MHP hepsi  sağa bakıp hizaya geliyor" diyen Dilipak şöyle devam etti:  "El Emin de değiliz. İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki! Bazen düşünüyorum, biz bizim politikacılara, gazetecilere, STK temsilcilerine laf anlatacağız diye çırpınacağımıza, Firavun sarayında Musalar, Harunlar, Yuşalar, Asiyeler, Haacer’ler aramaya mı koyulsak!?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları