loading
close
SON DAKİKALAR

Dilipak: Susarsak dilsiz şeytan olacağız, uyarıp duruyorum

Dilipak: Susarsak dilsiz şeytan olacağız, uyarıp duruyorum
Tarih: 05.08.2021 - 14:38
Kategori: Medya

Abdurrahman Dilipak, “Doğrusu ben bu süreçte, Media, siyaset ve toplumda pek dini bir hassasiyet görmedim. Mesela kimse kendi payına tevbe ve yakarış içinde olmadı.” dedi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında devam eden orman yangınlarını değerlendirdi. Dilipak, “Cehennemde klima var mı!?” başlıklı yazısında “Yere ateş düşmüşse ve o ateş yürekleri yakmamışsa daha büyük ateşlere hazır olun.” dedi.

HARAM MAL, PARA MAKAMDAN ARINMADAN KURTULUŞ YOK

Abdurrahman Dilipak, “Bakın ateşin sizi yakmaması, suyun sizi boğmamasını, işlerinizin sarp dağlara sarmamasını, üstünüze bela ve pislik yağmamasını istiyorsanız; tevbe edelim, cahillik etmeyelim, zalimlerden olmayalım. Üstümüzdeki kul hakkının kirlerinden arınalım, haram olan her şeyden arınalım. Haram mal, para, makam, her ne iş ya da şey varsa, ondan arınmadan kurtuluş yok.” ifadelerini kullandı.

ZULÜMLER KARŞISINDA SESSİZ KALIYORSA HELAK OLABİLİRİZ

“Yangını sadece itfaiye ile söndüremezsiniz. Onun maddi ve manevi, zahiri ve manevi sebeblerini iyi araştırmamız gerek.” diyen Dilipak, “Unutmayalım ki, o yangınların maddi ve zahiri sebebi, Starlink’ler, ya da PKK olsun, o şey ayrıca Allah’ın iradesi içindedir. O’nun iradesi ve bilgisi dışında hiçbir şey yoktur. Hayır da, şer de Allah’ın iradesi içindedir. Biz O’nun rızasına talibiz. Doğrusu ben bu süreçte, Media, siyaset ve toplumda pek dini bir hassasiyet görmedim. Mesela kimse kendi payına tevbe ve yakarış içinde olmadı. Unutmayalım ki, içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, eğer bizler onlara destek veriyor ya da onların zulümleri karşısında sessiz kalıyorsak biz de helak olanlardan olabiliriz. Biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Haksızlıklar karşısında susarsak dilsiz şeytan olacağız. Şeytansa azabda gerekir. Öte yandan; biz ailede, beyinlerimizde, kalplerimizde yanan yangını orman yangını kadar önemsemiyoruz sanki. O orman yangını söndürseniz bile, biz bir şekilde devam edersek, yeni yangınlar için hazırlıklı olun.” diye yazdı.

ONLAR EVET DEMEMİZİ İSTİYORLAR

Abdurrahman Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

“Uyarıp duruyorum; yarın evlerinizi, arabalarınızı, trafolarınızı, iş yerlerinizi patlatabilirler bu akıllı sistemler ve global ağlar ya da Starlink uyduları üzerinden 5G, WIFI ve cep telefonlarınız üzerinden. BioHackerler yarın kafanıza Chip taktıktan sonra insanları, hayvanları da hackleyebilecekler. Bioterör’ün kurbanı olabileceğiz. Siber diktatörlerin siber kölelerine dönüşebileceğiz.

Onlar size cennet vaad ediyorlar. Size ölümü unutturmaya çalışıyorlar. Size heyecan, haz vaad ediyorlar. Nefsinizin hoşuna gidecek şeyler söylüyorlar. Ben “ağzınızın tadını kaçıran ölüm”den söz ediyorum. “Hüzün”den, “Çile”den söz ediyorum. Rafting yapar gibi akıntıya kürek çekmekten söz etmiyorum. Sabır, Cihad ve direnişten söz ediyorum. Onlar, buyruklarına “Evet” dememizi istiyorlar, ben “LA” demekten söz ediyorum. La ilahe, illallah! Dinimizi Allah’a has kılalım, O’na ortak koşmayalım. Kader, rızık ve ecel üzerine, gayb alemi ve kıyamet günü ile Ahiret yurdu üzerine tefekkür edelim. İmanımızı çirkin işlerimizle yaralamayalım. Bu olanlar kendi ellerimizle yaptıklarımızın sonucudur. Ya da birileri bazı yanlışlar yaparken, her tarafları betonlaştırırken, onlara destek verdiğimiz ya da onlar karşısında engelleme yapmayıp sessiz kaldığımız içindir.

 

Bu dünyada eğer kibriti gözümüze çok yaklaştırırken sakın arkasındaki ormanı kaybetmeyelim. Orman yangınları ve seller arkasındaki cenneti ve cehennemi görmemize engel olmasın.

Dünya hayatı geçicidir. Allah (cc) bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Sonuçta iman edenler ve o iman üzere yaşayanlar mahzun olmayacaklar. Ve bu dünyada olan her şey bir imtihan vesilesidir. Bizi gören, duyan, bilen, kadir-i mutlak / Mutlak iktidar sahibi, “ol” deyince olduran, “öl” deyince öldüren bir Allah var! Herkes için, iyilik ya da kötülük, yaptığının karşılığı eksiksiz verilecek bir gün var. Selâm ve dua ile.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları